Sinan Karahan Köy Köy Geziyor, Sorunları Dinliyor

Adıyaman’da Haber Gazetemizi ziyaret eden iş insanı Sinan Karahan, il genelinde yaptığı ziyaretleri gazetemize değerlendirerek vatandaşların taleplerine değindi. İlimiz genelindeki en ücra yerleşim yerlerine kadar ziyaretler gerçekleştiren iş insanı Sinan Karahan, vatandaşların derdine ortak oldu.

SİYASET - 01-10-2022 14:53 437 kez okundu.

Sinan Karahan Köy Köy Geziyor, Sorunları Dinliyor

Sinan Karahan, yaz mevsimindeki hava sıcaklığının üst seviyede olmasına rağmen vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinliyor. Babası Mehmet Karahan gibi her zaman insanların içinde olan Sinan Karahan, gittiği her yerde vatandaşların teveccühüyle karşılaşıyor.

“Atatürk Barajı’ndan alınan su 221 kilometre uzaklıkta bulunan Mardin iline gidiyor”

Gazetemizi ziyaret ederek yaptığı ziyaretler hakkında değerlendirmede bulunan Sinan Karahan; “Öncelikle halkın nabzını tutan haberlere imza atan Adıyaman’da Haber Gazetenizi kutlarım. Yapmış olduğunuz haberlerle halkımızın sorunlarını sürekli olarak gündeme getiriyorsunuz. Gazetenizi yakından takip ettiğim gibi aynı zamanda son zamanlarda almış olduğunuz ödüllerden dolayı sizleri kutlarım. Bir iş insanı olarak her zaman halkın içerisinde oldum. Ve olmaya devam edeceğim. İnsanlarımızın dertlerini dinlemek, onlara yardımcı olmak benim için her şeyden önce gelir. Adıyaman’ımızın bütün ilçelerinde yapmış olduğumuz ziyaretlerde vatandaşlarımızın sorunlarının çözüme kavuşmadığını görüyorum. Besni ilçemizde yapmış olduğum saha çalışmalarında vatandaşlarımızın sorunlarını dinledim. İlimizin hangi ilçesinde olursa olsun bu insanlarımız hizmet alma konusunda mağdur olmuşlar. Son zamanlarda her ürüne gelen zamlar vatandaşlarımızın alım gücünü düşürdü. Zaten Adıyaman merkezde, ilçelerde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız çok zor şartlarda hayatlarını sürdürüyorlar. Adıyaman ilimizde sulu tarım olmadığı için çiftçilerimiz kazandıklarıyla ancak borçlarını ödeyebiliyorlar. Atatürk Barajı gibi devasa bir baraj ilimiz sınırları içerisinde olmasına rağmen halen ilimizde sulu tarım adına bir arpa boy yol ilerlenmiş değil. Adıyaman’ın sınırları içerisinde yer alan Atatürk Barajı’ndan alınan su 221 kilometre uzaklıkta bulunan Mardin iline gidiyor. Fakat Adıyaman ilinde halen sulu tarım adına tamamlanmış bir tane bile proje yok. Bu durum ilimizin ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Tarıma dayalı sanayi ilimizde olmuş olsa belki de köylerde yaşam kalitesi daha da yüksek olacaktır. Bugün köylerimizde yaşayan ve emekleri bizim için çok kıymetli olan çiftçilerimiz ürünlerini sattıkları zaman masraflarını ödeyemedikleri için ekimlerini yapmamayı düşünüyorlar. Bu durum çok da iç açıcı bir durum değil. Gittiğim her köyde çiftçilerimiz kendilerine devlet tarafından ucuz mazot ve gübre verilmesini talep ediyorlar. Bu talepte oldukça yerinde bir taleptir. Çünkü çiftçinin masrafı ürününü sattığı zaman çıkarmamaktadır. Bu konuda mutlaka bir iyileşmenin yapılması gerekir. Aynı zamanda Adıyaman ilimizde tütünün önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Adıyaman’ın dağ köylerinin tek geçim kaynağı tütün olduğu için bu insanların tütünden başka bir ürün ekme şansları yoktur. Birkaç dönümlük arazide tütünden elde edilen gelirlerle bu insanlarımız ailelerini geçindiriyorlar” dedi.

“Genç işsiz sayısı en fazla olan illerin başında Adıyaman geliyor”

Emeklilerin ve vatandaşların sorunlarına da dikkat çeken Karahan; “Adıyaman ilimizde yapmış olduğum ziyaretler konusundan bahsetmişken emekli vatandaşlarımızın taleplerinden de bahsetmek istiyorum. Emekliler hayatları boyunca çalıştıktan sonra emeklilik hayatlarında geçinebilmek istiyorlar. Fakat ülkemizde emekli olan bir insanın bu son zamlar karşısında geçinebilmesi mümkün değildir. Bir de emekli olan bir insan eğer kiracıysa onun aldığı maaşla geçinebilmesi mümkün değildir. Bugün pazara veya markete gidildiğinde alınan eşyalar sınırlıdır. Bunun sebebi ülkemizde yaşanan ekonomik krizle alakalıdır. Bundan 2 yıl öncesiyle bugün arasında bir uçurum var. Artık vatandaşın haftalık pazar yerine gitme durumu söz konusu değildir. Bunun yanı sıra üniversite mezunu olan gençlerimizde iş bulamadıkları için yurt dışına gitme hayali içerisindeler. Bu gençlerimizin yurt dışında değil de kendi ülkelerinde iş bularak yaşamlarını sürdürmeleri gerekir. Yapmış olduğum ziyaretlerde benimle sohbet eden her gencin aynı sorunları var. Bu sorunların başında işsizlik geliyor. Ülkemizde genç işsiz sayısına baktığımızda genç işsiz sayısı en fazla olan illerin başında Adıyaman geliyor. Adıyaman ilimizdeki işsizlik sorununa çözüm bulunabilmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerekir. Ayrıca sulu tarımın hayata geçmesiyle birlikte tarıma dayalı sanayi de hayata geçmiş olacaktır. Bu şekilde yeni işletmeler kurulacak ve gençlerimizde bu işletmelerde istihdam edilecektir. Bu konuda geçmişten bu yana herhangi bir proje yapılmadığı gibi bugün de gençlerimiz bu sebeple ilimizde iş bulamıyorlar. Gençlerimizin daha mutlu bir yaşam içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına Adıyaman’da bir dizi projelerin hayata geçmesi gerekir” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Polat: “Adıyaman’ı Gönül Bağı Kurduğumuz Hemşerilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

Polat: “Adıyaman’ı Gönül Bağı Kurduğumuz Hemşerilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

25-03-2024 - SİYASET

 Polat: “Kaynakları Verimli Kullanarak Her Bölgeye Eşit Hizmet Götüreceğiz”

Polat: “Kaynakları Verimli Kullanarak Her Bölgeye Eşit Hizmet Götüreceğiz”

25-03-2024 - SİYASET