AGD, Filistinliler İçin Dua Etti

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hamas’ın siyasi kanadının en üst düzey isimlerinden Salih Aruri öldürülmesinin ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi basın açıklaması yaptı.

DÜNYA - 08-02-2024 13:44 174 kez okundu.

AGD, Filistinliler İçin Dua Etti

Demokrasi Parkı önündeki basın açıklamasını okuyan AGD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, “Hamas’ın lider kadrosundan, mücahit Salih Aruri’nin, katil İsrail tarafından düzenlenen suikast neticesinde, beraberindeki 4 mücahitle birlikte şahadete yürüdüğü haberiyle büyük bir üzüntüyü yaşadık, yaşıyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Gezici açıklamasında, “1948 yılında başlayan İsrail terörü, üzerinden yaklaşık 80 yıl geçmesine rağmen her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. İşte kutlu 7 Ekim sabahından bugüne çoğu çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere yaklaşık 30 bin Gazze’li vahşice şehit edildi. Hiroşima’ya atılan atom bombasından fazlası kardeşlerimizin başına yağdırıldı. Geride bıraktığımız 3 ayda Gazze’de 2 milyon kardeşimiz yerinden edildi, evleri, işyerleri, okulları tarumar edildi. Milyonlarca sivil bir lokma ekmeğe muhtaç edildi, hastaneler vuruldu, camiler yıkıldı, su ve elektrik alt yapıları kullanılmaz hale getirildi. Bütün bu vahşete, katliama, zorluklara rağmen sivil veya asker hiçbir Gazze’li geri adım atmayarak, Allah’tan gayrısına sığınmayarak, yeryüzünün en şerefli topluluğu olduklarını tüm dünyaya ispat ettiler! Bir yanda bunlar yaşanırken, diğer yanda başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri yaşanan soykırımı büyük bir acziyet içinde izlemeye devam etti, ediyor! Marakeş’ten, Jakarta’ya milyonlarca Müslüman ve Guanzu’dan Vaşington’a vicdanlı kalabilmiş batı ve doğu halkları, katliamları lanetliyor, sokaklara dökülerek katil İsrailli, destekçilerini ve sessiz kalan işbirlikçi hükumetlerini göreve çağırıyorlar. Ancak yukarıda da zikrettiğimiz üzere üç beş cılız açıklamanın ötesinde hiçbir adım atılabilmiş değil. Savaşı durdurmak, İsrailli cezalandırmak şöyle dursun, İsrail’in onayı ve izni olmadan, refah sınır kapısından Gazze’ye insani yardım sokmayı dahi beceremeyen bunca ülke, bunca lider, bu son imtihanı maalesef verebilmiş değildir. Aksine İsrail’e can suyu olacak ticaret yolları ve kapılar sonuna kadar açılmış, tüm dünya bu suça bile isteye ortak edilmiştir” dedi.

Açıklamasını devamında Mehmet Gezici, “Öte yandan 7 Ekim’den bugüne, bir avuç inanmış mücahit, canlarını hiçe sayarak, kısıtlı imkanlarla Ortadoğu’nun habis kanserine kök söktürmekte, işgalci İsrail’i Gazze’ye adım attığı güne pişman etmektedir. Bir tarafta dünyanın en iyi teçhizatları içerisinde dünyanın en korkak askerleri, vahşi işgalciler; Karşılarında ise yalınayak cepheye koşan, cansiperane bir mücadele sergileyerek, her gün yeni bir müjde ile gönüllerimize su serpen İzzeddin kassamın onurlu evlatları! Gece gündüz demeden işgale, vahşete ve katliamlara karşı çelikten imanlarıyla direnen bir halkın en güzide evlatları! İslam milletinin onurunu ayaklar altından çekip kaldıran yiğitler! Şehadete fevç fevç koşan hamiyetperver mücahitler! Dün akşam saatlerinde, Hamas’ın lider kadrosundan, mücahit Salih Aruri’nin, katil İsrail tarafından düzenlenen suikast neticesinde, beraberindeki 4 mücahitle birlikte şehadete yürüdüğü haberiyle büyük bir üzüntüyü yaşadık, yaşıyoruz. Büyük komutan İzzeddin el kassamın, Şeyh Ahmet Yasin’in, Yahya Ayyaş’ın, Abdülaziz Rantısi’nin açtığı kutlu yolda, son basamak, son köşe taşı şehit Salih Aruri oldu. Şehit Aruri katıldığı bir televizyon programında “Allah’tan (cc) başka kimse, ölümümü ne bir an ileri veya geri çekemez! Bu yaşa ulaşacağımı ilk hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah’a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz!” İfadeleriyle şehadete olan büyük arzusunu dile getirmişti. Annesi, hanımı ve kızının, büyük bir teslimiyet ve büyük bir iman nişanesi olarak şehadet payesini taşıdıklarını görmek, kadın-erkek, yaşlı-genç, hepimiz için büyük ibretler barındırmaktadır. 100 yıl önce bu toprakları vatan kılan dedelerimizin, küffara karşı gösterdiği salabetin, hamiyetin, azmin, fedakârlığın bir benzerini bugün Gazze de görüyoruz! Allah’tan başka hiçbir güce perva etmeyen bu yiğitlerin, çok yakında apaçık bir zaferi İslam ümmetine hediye edeceklerine dair olan inancımız tamdır. Düşmanın işlediği suçların karşılığını bulacağı günler çok yakın, zafere uyanacağımız sabahlar çok yakındır!” dedi.

Basın açıklaması sonrasında Filistin’de hayatı kaybedenler ve Salih El-Aruri için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

04-05-2024 - DÜNYA

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

25-03-2024 - DÜNYA