EIAO Arakan’da İhtiyaç Sahibi İnsanların Yüzünü Güldürdü

Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat, öncülüğünde yapılan yardım çalışmaları her geçen gün büyürken, Afrika ülkelerinde açılan su kuyuları projelerine destekler devam ediyor.

DÜNYA - 17-09-2023 22:24 470 kez okundu.

EIAO Arakan’da İhtiyaç Sahibi İnsanların Yüzünü Güldürdü

Dünyanın farklı ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’nin her bir köşesinden dünyanın farklı yerleşim yerlerine yapılan yardımlarla insanların yüzü gülüyor.

İnsani yardımın yanı sıra aynı zamanda sağlık alanındaki yardımları insanlara ulaştıran Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat, gittiği her ülkede insanların gönlünü fethediyor.

Yapmış oldukları yardım çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat, “Genel merkezi İstanbul’da bulunan yardım kuruluşumuz dünyanın neresinde olursa olsun insanlarımıza ulaşarak yardımları ulaştırmaktadır. Bir hekim olarak dernek çalışmalarımız öncesinde de dünyanın farklı ülkelerinde sağlık alanında görevler aldım. Hekim arkadaşlarımla birlikte gittiğimiz her ülkede aylarca kalarak insanlara faydalı olmaya çalıştık. Çoğu zaman tampon bölgelerde görev aldık. Savaşın tam ortasında insanlara hem sağlık alanında hem de insani yardım alanında yardımlarımız oldu. İlerleyen süreçte kurucusu olduğum Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) sivil toplum kuruluşumuzu hayata geçirdik. Böylelikle yardım çalışmalarımızı EIAO çatısı altında gerçekleştirmiş olduk. 09.06.2022 tarihinde İstanbul’da kurmuş olduğumuz derneğimiz o günden bugüne önemli çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalarımızı yönetim kurulu üyelerimizin ve destekçilerimizin destekleriyle gerçekleştirmekteyiz. Bu desteklerini bizlerden esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize ve gönüllülerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca ülkemizde yapmış olduğumuz yardım çalışmalarımızın yanı sıra dünyanın farklı yerleşim yerlerinde devam eden su kuyu projelerimiz var. Hayır severlerin destekleriyle açılan su kuyularımızla suya hasret duyan insanlarımızın yüzü gülüyor. Bu mutluluk bizler için her şeye bedeldir. Dünyanın bazı ülkelerinde ne yazık ki, içme suyu konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntının çözüme kavuşması için su kuyularının açılması gerekiyor. Bizlerde Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) olarak su kuyuları projelerimize devam ediyoruz. Dernek olarak bu çalışmalarımızın yanı sıra insani yardım konusunda çalışmalarımız devam edecektir. Adıyaman’da doğup büyüdükten sonra dünyanın en ücra yerine kadar insanlarımıza yardımları ulaştırmayı kendime hedef edindim. Çalışmalarımıza destek vermek isteyen vatandaşlarımız 0544 800 64 74 nolu hattan bizlere ulaşabilirler” dedi.

Haber: Yasin Emre Kaplan

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

04-05-2024 - DÜNYA

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

25-03-2024 - DÜNYA