EIAO’dan Gazze’ye Yardım Eli Adıyamanlı Doktor Gazze’ye Yola Çıktı

Adıyamanlı doktor Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Nurettin Fırat, Gazze’de aylardır süren saldırılarda yaralanan Filistinlilere yardım edebilmek için yola çıktı.

DÜNYA - 27-01-2024 23:45 139 kez okundu.

EIAO’dan Gazze’ye Yardım Eli Adıyamanlı Doktor Gazze’ye Yola Çıktı

Filistin’e giden Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat, yaralıların tedavilerini yapmak için bir hekim olarak yola çıkarken aynı zamanda kurucusu olduğu derneğim yardımlarını da insanlara ulaştıracak.

Gazze’de yaşanan olaylardan sonra Adıyamanlı bir doktor olarak Gazze’ye gitme kararı aldığını söyleyen EIAO Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat, “Dernek olarak çok önemli çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız dünyanın her yerinde devam etmekte. Yıl içinde birçok ülkede çalışmalarımız oldu. Su kuyuları, yetimhaneler, sağlık alanında ve diğer alanda yardım hizmetleri en öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Son aylarda yaşanan Gazze saldırıları sonrasında bu insanlarımıza mutlaka ulaşmamız gerektiğini düşündüm. Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) kurucusu, başkanı ve bir hekim olarak Gazze’ye gitme kararı aldım. İlaç yardımı ve sağlık alanında hekim ihtiyacı için yola çıktım. Gazze’de ne kadar süre kalırım bende bilmiyorum. Orada insanlarımızın sağlık alanında biz hekimlere ihtiyacı var. Bu sebeple bizlerde Filistinli insanlarımızın yaralarına merhem olabilmek adına orada olacağız. Tek temennimiz bir an önce bu saldırıların son bulmasıdır. Sivil halka yapılan bu saldırılar hayatı neredeyse yaşanmaz bile hale getirdi. Bir hekim olarak Filistinlilere yardım etmeye devam edeceğim” dedi.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Adıyaman Üniversitesi İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

04-05-2024 - DÜNYA

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Adıyaman’da Kınandı

25-03-2024 - DÜNYA