Hüseyin Turhal’ın Yeni Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Adıyamanlı yazar Hüseyin Turhal’ın son kitabı “Aşkın Dili Şiirler” çıktı. Adıyaman’da yaşayan Hüseyin Turhal, şiire ve öykü türü eserlere olan merakı ile bilindiği gibi aynı zamanda yazmış olduğu yazılarıyla da okuyucularımızın beğenisini kazanıyor.

YEREL - 27-01-2024 23:35 273 kez okundu.

Hüseyin Turhal’ın Yeni Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Yakın bir tarihte İstanbul’dan Adıyaman’a gelerek ilimize yerleşen yazar Hüseyin Turhal son çalışması ile okuyucularının karşısında çıktı. Tamamı kendi şiirlerinden oluşan kitap raflarda yerini aldı. Hüseyin Turhal’ın Adıyaman’da bir ilke imza atarak yapmış olduğu çalışmanın ön hazırlıkları uzun yıllar aldı.

Hüseyin Turhal kimdir?

1982 yılında Adıyaman’ın Yaylakonak (Balyan) Beldesi’nin Karaçalı Mahallesine bağlı olan İncirlik Dere mezrasında doğdu. İlkokulu Karaağaç köyünde, ortaokulu Menderes İlköğretim Okulunda bir yıl okuduktan sonra Yaylakonak İlköğretim Okulunda eğitimini tamamladı. Adıyaman Rekabet Kurumu Lisesi’nden 2003 yılında mezun oldu. 2006 yılında ilk şiir kitabım olan “Aşkın Dili” adlı kitabımı yayınlandı. 2008 yılında ikinci şiir kitabı olan “Bir Damla Beyaz Yağmur” adlı eserini yayınladı. 2017 yılında “Kâğıttan Şiir Antolojisi 1” adlı kitapta şiirleri yayınlandı. Karabük Gazetesi’nde uzun yıllar şiirleri, İstanbul’da yayın yapan Önce Vatan Gazetesi’nde ise makaleleri yayınlandı. Şu anda Adıyaman’da Haber Gazetesi’nde, www.adiyamandahaber.com haber portalında, Adıyaman Doğru Haber Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam etmektedir. Köşe yazarlığı dışında tuval üzerine yağlı boya tablo resim çizmektedir. Astroloji, metafizik konularında da çalışmaları olduğu gibi ilmi havas uzmanıdır. Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Fakültesi bölümlerini okumaktadır.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

28-04-2024 - YEREL

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

28-04-2024 - YEREL