K 20 Konteynır Kentte En Büyük Sorun “Su”

Adıyaman merkezde yaşanan 6 Şubat depremlerinde evlerini kaybeden vatandaşlar için Gazihan mevkinde Koç Holding’in yaptığı konteynırlarda yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları su kesintisine çözüm bekliyor.

GÜNCEL - 08-01-2024 19:42 296 kez okundu.

K 20 Konteynır Kentte En Büyük Sorun “Su”

Konteynır kentte yaşadıkları günden bu yana su konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan depremzedeler yerel yöneticilere seslenerek seslerinin duyulmasını istiyor. Öte yandan depremzedeler Koç Holding yetkililerinin kendileri için yaptıkları konteynırlar için teşekkür ediyor.

Koç Holding bünyesinde bulunan yaklaşık 1390 konteynırın bulunduğu alanda yaşayan vatandaşlar su ve elektrik sorunu çektiği gibi yerleşim yeri kurulurken alt yapının düzgün yapılmaması nedeniyle su borularının kalitesiz malzemeden yapıldığını iddia ediyor.

İddiaya göre su borularının ince ve kalitesiz yapılmasıyla birlikte su basıncının artmasıyla beraber her gün su kesintilerinin yaşandığını hatırlatan depremzedeler, bu sorunla birlikte kanalizasyon borularının yer yer alçak, yer yerde yüksek yapıldığını ifade etti.

Bu sorundan dolayı en az haftada bir etrafı pis kokuların etrafı sardığını iddia eden depremzedeler, ayrıca şebeke suyunun sürekli olarak kesilmesinden dolayı mağdur olduklarını belirtti.

Depremzedeler yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, yetkililere seslenerek şu iddialara yerdi; “Burada işler düzgün yapılmadığı için vatandaşlar sıkıntı çekiyorlar.  Bizlere bu yeri hazırlayan ve veren Koç Holding’e çok teşekkür ediyoruz. Koç Holding yetkilileri bizlere bütün imkanlarını sağlayarak, sıcak bir ortam sağladılar. Bahsettiğimiz sorunların Koç Holding ile alakası yoktur. Bu sorunların çözümü yereldeki yetkililerimizin çözümü ile alakalıdır. Suyumuz sürekli olarak kesildiği için bulaşık ve çamaşır makinelerimizi çalıştıramıyoruz. K 20 konteynırda yaşayan bizler susuzluktan kırıyoruz. Çoğu komşumuz günlerdir yıkanamadığı için hastalandı. Uyuz ve kir korkusu ile karşı karşıyayız. Çocuklarımızda banyo yapamadığı için sürekli olarak kafalarını karıştırıyorlar. Bütün çocukların sağlık kontrolünden geçirilmesini talep ediyoruz. Çok çalışkan bir valimiz var. Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’un bu durumlardan haberdar olmadığını düşünüyoruz. Sayın Valimiz Dr. Osman Varol’un bu duruma el atmasını talep ediyoruz.”

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

28-04-2024 - GÜNCEL

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

28-04-2024 - GÜNCEL