Sağlık Sen Meslektaşına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, ilçe yönetimleriyle bir araya gelerek, sendikal çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kahta ilçesinde sendika yöneticileriyle ve üyeleriyle bir araya gelen Başkan Yakub Çelik, sendika çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.

GÜNCEL - 12-10-2023 23:46 194 kez okundu.

Sağlık Sen Meslektaşına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Başkan Yakub Çelik, yaptığı açıklamada, “Sağlık Sen Kahta İlçe teşkilatımız ile bir araya gelerek, Sağlık Sen ailemizde yeni görev alan dava arkadaşımıza yetki belgelerini takdim edip, sendikal çalışmalarımız üzerine istişarelerde bulunduk. Bu vesileyle Sağlık Sen Kahta İlçe Başkanı olarak göreve başlayan Abdullah Akkaş ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Özgül Dündar ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Enes Akkaş ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve çok değerli iş yeri temsilci arkadaşlarımıza sendikal çalışmalarında başarılar diliyoruz. Daha önce Kahta İlçe teşkilatımızda görev alan başta İlçe Başkanımız İlhan Aslan olmak üzere teşkilatımıza gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Biz büyük bir aileyiz, güçlü Sağlık Sen, güçlü Memur Sen” dedi.

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına değinen Başkan Yakub Çelik, “Adıyaman Çelikhan İlçe Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarımıza; hasta ve hasta yakınlarınca sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığı, ölüm tehditleri savrulduğu menfur olayı üzülerek öğrenmiş olduk. Her gün bir yenisi daha eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanlarımız açısından çekilmez bir hal aldı. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekûn sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda paydaş olarak öteden beri ortaya koyduğumuz önerilerimiz doğrultusunda adımlar ivedilikle atılmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Son olarak yine bir hasta ve yakınları tarafından Adıyaman Çelikhan İlçe Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırı kabul edilemez. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gerekenin yapılması hususunda hukuki sürecin de takipçisi olduğumuzu buradan belirterek, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için caydırıcı cezaların ivedilikle verilmesini talep ediyoruz”

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

28-04-2024 - GÜNCEL

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

28-04-2024 - GÜNCEL