Depremin Gizli Kahramanlarına Vefa Yemeği Programı

6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde gece gündüz demeden sahada olan muhtarların sergilemiş oldukları çalışmalardan dolayı Adıyamanlı esnaf Özcan Leylek, muhtarı davet ederek vefa yemeği düzenledi.

YEREL - 08-02-2024 17:22 492 kez okundu.

Depremin Gizli Kahramanlarına Vefa Yemeği Programı

Adıyaman merkezde görev yapan bütün muhtarları vefa yeğine davet eden esnaf Özcan Leylek, depremde en çok insanlara yardımlara ulaşması konusunda köprü vazifesi gören muhtarlara teşekkür etti.

“Birgün Adıyaman’ı terk etmedik, bir yere gitmedik”

Depremin yıl dönümünde muhtar adına verilen vefa yemeğinde konuşan Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Taş, “6 Şubat tarihindeki depremin yıl dönümündeyiz. Ülkemiz olarak gerçekten çok büyük bir acıyı yaşadık. Muhtarlar olarak cansiperane bir şekilde çalıştık. Muhtarlarımız sağ olsunlar bir yere gitmediler. 15 yıldır muhtar olmam vesilesiyle pandemi de bile Adıyaman’ı tek etmedim. Pandemi sonrasında yüzyılın depremini yaşadık. Gün oldu küfürler yedik, gün oldu bize bıçak çektiler, gün oldu hakaretler yedik. Birgün Adıyaman’ı terk etmedik, bir yere gitmedik. Özcan Leylek kardeşimiz bu süreci nasıl zor atlattığımızı bildiği için teşekkür etmek adına bizlere yemek ikramında bulundu. Kendisine yeni işyeri için hayırlı olsun dileklerimizi bildirdik. Bu ince düşüncesi için Adıyaman Muhtarlar Federasyonu olarak Özcan Leylek kardeşimize teşekkürler ederim. Çok nezih bir yer açmış, renkli kişiliğiyle muhtar için düşündüğü program bizi duygulandırdı. Rabbim yeni işyerinde hayırlı ve bol kazançlı işler nasip etsin, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

“Depremden sonraki emeklerinden dolayı bütün muhtarlarımıza teşekkür ederim”

Muhtarın depremde gece gündüz demeden çalıştıkları söyleyen Özcan Leylek, bu nedenle depremin yıl dönümünde vefa yemeği programını düzenlediğini belirterek; “6 Şubat depreminin yıl dönümü yaklaştığından dolayı bizlerde Adıyamanlı esnaflar olarak ilk günden bu yana mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. 27 Şubat’ta eşimi ve çocuklarımı il dışına gönderdikten sonra mücadele ettim. Depremin 1. yılı vesilesi ile Adıyaman’daki bütün muhtarların mücadelelerinden dolayı vefa yemeği programı düzenlemek istedik. Bu nedenle muhtarlarımızı işyerlerimize davet ettik. Programımıza geldiler, depremden sonraki emeklerinden dolayı bütün muhtarlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

28-04-2024 - YEREL

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

28-04-2024 - YEREL