Depremin Vurduğu Adıyaman’da Depremzede Esnafa İş Yeri Desteği

6 Şubat depremlerinden bu yana yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay, şehir merkezinde planlanan kalıcı işyerleri projesi konusunda gazetemiz açıklamada bulundu.

YEREL - 31-12-2023 12:35 217 kez okundu.

Depremin Vurduğu Adıyaman’da Depremzede Esnafa İş Yeri Desteği

Musalla ve Mara Mahallerini kapsayarak yapılacak olan projenin farklı mahallerde de yapılması konusunda girişimde bulunduklarını söyleyen Başkan Ziya Duranay, esnaf için kalıcı işyerlerinin bir an önce hayata geçmesi için devlet yetkililerinin yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Yapılacak olan çalışmanın detayları hakkında gazetemiz açıklamada bulunan Başkan Ziya Duranay, “Artık Adıyaman’da geçici çarşıların, yaşam konteynırların yanı sıra kalıcı yerlerin yapılması ile ilgili çalışmalar var. Geçen günlerde Antakya’dan bir ekip gelmişti. “Kentsel tasarım” adı altında Adıyaman’ın eski yerleşim yerlerinin bir bölümüne yeni imar planı çizip orada kalıcı işyerlerinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları vardı. Bu çalışma Musalla ve Mara Mahallerinde yer alacak. Bu çalışmanın daha geniş alanlara yayılması için talebimiz oldu. UIu Camii, Sıratut, Hoca Ömer Mahallerinin de planlamaya alınması konusunda bir çalışma var. Bu mahalleler planlamaya alındıktan sonra artık kalıcı çözümler talep ediyoruz. Depremin üzerinden 10 ay geçti. Daha halen işyeri yıkılan esnaf ve sanatkarımız konteynır istiyor. Esnafımıza konteynır verdiğimiz zaman bile iş yapamaz duruma geliyor. Konteynırlar yazın sıcak, kışın soğuk oluyor. Ayrıca esnafımızın karşısına elektrik abonesi konusunda bir sıkıntı çıkıyor. Hazır olan konteynırları alıp başka bir alana götürme konusunda da problemler ortaya çıkmakta. Onun için valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız uzun vadeli, kalıcı konutları ve işyerlerini yapıp, Adıyaman’ı yeniden eski haline dönüştürme çabası içerisindeler. Bu şekilde ancak bir çözüme varırız. Geçici işyerleriyle bir nebzede olsa vatandaşımız işyerlerine sahip oldu. Ancak bu işyerleri geçici işyerleridir” dedi.

Ankara’da katılmış olduğu program hakkında bilgi veren Ziya Duranay, “İşkur genel merkez yönetim kurulu üyesi olduğum için ayda bir yönetim kurulu toplantılarına katılıyorum. Bu toplantıda deprem bölgesindeki TYP’lilerin durumu ele alındı. Bunun dışında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan edeceği yeni bir sistemle İşkur’un destek vereceği ayrı bir program var. Kalifiye eleman konusunda işadamlarımız bu konudan mustaripler. Bu sebeple işçi bulamıyorlar. Bu konuda yeni bir çalışma ve sistemle işadamlarının işyerlerine işçi bulma formülü var. İşvereni İşkur’un destekleyeceği bu program hayata geçerse işçi bulma konusunda sıkıntılar giderilecektir. KOSGEB’in esnafımıza vermiş olduğu kredi bir can suyudur. Esnaflarımız yoğun bir şekilde bu krediye başvurdu” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

28-04-2024 - YEREL

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

28-04-2024 - YEREL