Esnafa Yeni Destek Paketi Açıklandı

Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Salman, esnafa destek paketi hakkında açıklama yaparak, kredi faizlerinin düştüğünü, limitlerinde arttığını söyledi.

EKONOMİ - 08-11-2022 00:39 503 kez okundu.

Esnafa Yeni Destek Paketi Açıklandı

Başkan Mustafa Salman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan esnaf ve sanatkarlara yönelik yeni destek paketinin tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını diledi.

“Bu paketin esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Esnafa destek paketinin içeriğine değinen Başkan Mustafa Salman, “Esnaf ve sanatkarımıza can suyu gibi olan bu kredilerle kooperatifimizin değerli ortakları işlerini büyüterek üretime, istihdama ve ekonomiye katkı sağlamayı sürdürecekler. Ekim ayından itibaren esnaf ve sanatkarlarımızın yapacağı kredi kullanımlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin oranlarında ve limitlerinde güncellemeye gitmiştir. Bu güncelleme ile işletme ve yatırım kredilerinde yüzde 9,5 olan faiz oranı yüzde 7,5’e düşürülmüştür.  Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak olan 100 milyar TL tutarındaki hazine faiz destekli kredi paketi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yürürlüğe girmiştir. Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkartılmıştır. Bu paketin esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kayıtlı olunan kefalet kooperatifine başvurulması gereklidir”

Salman, kooperatif ortakları için işletme kredisi üst limitinin 500 bin TL’ye, iş yeri ve taşıt edinme kredilerinden oluşan yatırım kredisinin de üst limitinin 1 milyon 500 bin TL’ye yükseldiğini vurgulayarak, esnaf ve sanatkar kredi başvuru şartlarını şu şekilde sıraladı; “Esnaf kefalet kredisine başvurmak için en az 3 ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak gerektiği gibi TESKOMB’a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak gerekiyor. Esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması gerektiği gibi tapu veya araç teminatı göstermek gerekiyor. Bunlar için de il ve ilçede kayıtlı olunan kefalet kooperatifine başvurulması gereklidir. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek. Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.”

Haber: Ömer Karakuş

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan,  ATSO Meclisine UNDP’nin Hizmetlerini Anlattı

UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, ATSO Meclisine UNDP’nin Hizmetlerini Anlattı

30-03-2024 - EKONOMİ

Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

25-03-2024 - EKONOMİ