İşletmecilerden Yeni Sanayi Alanı Talebi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği sanayi yerleri projesinin Adıyamanlı esnaflardan tarafından çok beğenildiğini söyleyen Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay, deprem sonrası birçok işletmenin yeni yerler için beklediğini vurguladı.

EKONOMİ - 31-12-2023 12:49 209 kez okundu.

İşletmecilerden Yeni Sanayi Alanı Talebi

Adıyaman’da yıllar önce yapılan küçük sanayi sitesinin günümüz koşullarına cevap vermediğini hatırlatan Başkan Ziya Duranay, ilan edilen sanayi bölgeleriyle birlikte ilimize yeni alanların açılması gerektiğini ifade etti.

Adıyaman’da esnafın yeni sanayi alanlarını talep ettiğini belirten Başkan Ziya Duranay, “Geçen günlerde Ankara’ya gittiğimde milletvekillerimizle görüşmelerim oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği sanayi yerler var. Bu yerler sanayi bölgesi olarak ilan edildi. Bu konuda da bir çalışma var. Adıyaman’da değişik sektörlerde orta ölçekli imalatçı esnafımızın zaten yıllardır bir sıkıntısı var.  Bu sıkıntı işyeri bulamamayla alakalıdır. Adıyaman ilimizde sadece bir tane küçük sanayi sitemiz var. Oda miadını doldurmuştur. 40 yıllık bir küçük sanayi sitesidir. O günün koşullarında bu küçük sanayi sitemiz yapıldığı için günümüz koşullarına cevap veremiyor. Bir tırın bu sanayi sitesine götürülerek tamirat görebilmesi çok zor oluyor. Küçük sanayi sitesinin sokaklardan bir tır şoförünün dönüş yapabilmesi bile çok zor. Bu konuda hem sanayi sitesi esnafımızın hem de orta ölçekli imalatçılarımızın talepleri var.  İlan edilen sanayi yerlerinde planlama yapılıyor.  Dört veya beş dalda meslek faaliyetleri bulunan sanayi esnafımıza yer ayarlanmalıdır. Bu şekilde Adıyaman trafiği nefes alınacaktır. Şehir içindeki imalatçılarımızın bir kısmı binaların altında hizmet veriyor. Bir kısım imalatçımızda yer bulamıyor. Bu konuda bir planlama ve hazırlık çalışması var. Bu projeye hayata geçerse, deprem bölgesindeki kalıcı konurlarla birlikte planlama yapılırsa faydalı bir çalışma olacaktır” dedi.

Haber: Yasin Emre Kaplan

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan,  ATSO Meclisine UNDP’nin Hizmetlerini Anlattı

UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, ATSO Meclisine UNDP’nin Hizmetlerini Anlattı

30-03-2024 - EKONOMİ

Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

25-03-2024 - EKONOMİ