Adıyaman Haber
HV
21 EKİM Çarşamba 12:38

Adıyaman Belediyesi Toplu Ulaşımda Kış Hazırlıklarını Sürdürüyor Günlük Sefer Sayısı Artırıldı, Hizmet Saatleri Güncellendi

Adıyaman Belediyesi, kış mevsimi öncesinde kent içi toplu ulaşım hizmetlerinin güvenli, konforlu ve kesintisiz sürdürülebilmesi için hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Günlük sefer sayısını 314’e çıkaran belediye, hizmet saatlerini 06.00-00.15 olarak güncellerken toplu taşıma araçlarında teknik bakım ve kışa hazırlık çalışmalarını da sürdürüyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 21-10-2026 11:43
Adıyaman Belediyesi Toplu Ulaşımda Kış Hazırlıklarını Sürdürüyor Günlük Sefer Sayısı Artırıldı, Hizmet Saatleri Güncellendi

Adıyaman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatları doğrultusunda kış mevsimi öncesinde toplu ulaşım hizmetlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların günlük ulaşım ihtiyaçlarının aksamaması ve olumsuz hava koşullarından kaynaklanabilecek sorunların en aza indirilmesi amacıyla sefer planlaması yeniden düzenlenirken araçların bakım ve kontrollerine de ağırlık verildi.

GÜNLÜK SEFER SAYISI 314’E YÜKSELTİLDİ

Kış döneminde toplu ulaşım hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak amacıyla yapılan düzenlemeyle günlük sefer sayısı 314’e yükseltildi. Belediye otobüslerinin hizmet saatleri ise 06.00-00.15 olarak güncellendi.

Yeni sefer planlamasıyla vatandaşların sabah erken saatlerden gece yarısına kadar toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmesi, özellikle işe ve okula gidiş-geliş saatlerinde ulaşım ihtiyacının daha etkin karşılanması hedefleniyor.

59 ARAÇLIK FİLODA KIŞ BAKIMI

Adıyaman Belediyesi, kent içi toplu ulaşım hizmetlerini 50 adet 12 metrelik otobüs, 6 adet 6-8 metrelik otobüs ve 3 adet 6 metrelik minibüsten oluşan toplam 59 araçlık filosuyla, 5 farklı güzergâhta sürdürüyor.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki bakım kademesinde yürütülen çalışmalar kapsamında araçların motor ve mekanik aksamları ile ısıtma sistemleri kontrol ediliyor. Olası teknik arızaların önüne geçilmesi ve araçların kış koşullarında güvenli şekilde hizmet verebilmesi amacıyla periyodik bakım işlemleri gerçekleştiriliyor.

Teknik kontrollerin yanı sıra araçların iç ve dış temizliği de düzenli olarak yapılarak yolculara hijyenik ve konforlu bir ulaşım ortamı sunulması amaçlanıyor.

BAŞKAN TUTDERE: “KIŞ ŞARTLARINDA DA ULAŞIMIN AKSAMAMASI İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, toplu ulaşımda kış hazırlıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların güvenli ve kesintisiz ulaşım hizmetine erişmesinin öncelikleri arasında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Adıyaman’ımızda hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak, toplu ulaşımı daha erişilebilir ve konforlu hale getirmek için kış mevsimi öncesinde günlük sefer sayımızı 314’e yükselttik, hizmet saatlerimizi sabah 06.00’dan gece 00.15’e kadar uzattık. Aynı zamanda 59 araçlık filomuzun mekanik bakımlarını, teknik kontrollerini ve ısıtma sistemlerinin hazırlıklarını titizlikle yürütüyoruz.

Önceliğimiz; öğrencilerimizin okullarına, çalışanlarımızın işlerine, tüm hemşehrilerimizin de ihtiyaç duydukları noktalara güvenli, rahat ve zamanında ulaşabilmesi. Kış koşullarının ulaşımı olumsuz etkilememesi için gerekli tedbirleri alıyor, hizmet kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi