Adıyaman Haber
HV
13 ŞUBAT Cuma 22:01

Adıyaman Belediyesi’nden Su Sayaçları İçin Donma Uyarısı

Adıyaman Belediyesi, kent genelinde etkili olan dondurucu soğuklar ve beklenen don riski nedeniyle vatandaşları su sayaçlarının korunması konusunda uyardı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) tarafından yapılan açıklamada, yanlış müdahalelerin sayaçlarda kalıcı hasara yol açabileceği vurgulandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2026 12:21
Adıyaman Belediyesi’nden Su Sayaçları İçin Donma Uyarısı

 

DONAN SAYAÇLARA ATEŞ VE SICAK SUYLA MÜDAHALE ETMEYİN

ASKİM yetkilileri, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte özellikle dış mekânlarda bulunan su sayaçlarının donma riski altında olduğunu belirtti. Açıklamada, donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su dökülmemesi ve ateşle müdahale edilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Bu tür yöntemlerin sayaç gövdesini patlattığı ve iç aksama ciddi zararlar vererek tesisat arızalarına neden olduğu ifade edildi.

PATLAYAN SAYAÇLARI 153’E BİLDİRİN

Donma sonucu patlayan sayaçlardan sızan suyun, çevredeki diğer sağlam sayaçların da donmasına yol açabileceğine dikkat çekilirken; vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde öncelikle ana vanayı kapatmaları ve vakit kaybetmeden Alo 153 Çağrı Merkezi’ne başvurmaları istendi.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR