Adıyaman Haber
HV
13 ŞUBAT Cuma 23:01

Adıyaman’da Yoğun Kar Nedeniyle Üç İlçede Okullar Tatil

Adıyaman Valiliği, artan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Gölbaşı, Tut ve Besni ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2026 09:05
Adıyaman’da Yoğun Kar Nedeniyle Üç İlçede Okullar Tatil

 

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda yapılan ek değerlendirmeler sonucunda söz konusu ilçelerde etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin güvenliğinin ön planda tutulduğu belirtildi. Bu kapsamda Gölbaşı, Tut ve Besni ilçelerinin genelinde 13 Ocak 2026 Salı günü eğitim ve öğretime bir (1) gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, aynı ilçelerde kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ile 0–6 yaş arası çocuğu bulunan kadın kamu çalışanlarının da belirtilen tarihte idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Adıyaman Valiliği, alınan kararın vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik olduğunu vurgulayarak, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini bildirdi.

Haber: Celil Kocataş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR