Adıyaman Haber
HV
13 MAYIS Çarşamba 17:39

Adıyamanlı Çocukların Kent Hayali Afişlere Yansıdı

Adıyaman Belediyesi ile Şehir Dedektifleri iş birliğinde düzenlenen atölyede çocuklar, hayal ettikleri kente dair taleplerini dile getirdi. Çocukların güvenli, yeşil ve yaşanabilir bir kent çağrısı, afişlere taşınarak belediye toplu taşıma araçlarında sergilenmeye başlandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-04-2026 11:06
Adıyamanlı Çocukların Kent Hayali Afişlere Yansıdı

Adıyaman Belediyesi, “çocuk dostu kent” vizyonu doğrultusunda, deprem sonrası yeniden inşa sürecine çocukların gözünden katkı sunmak amacıyla anlamlı bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Adıyaman Belediyesi ile Şehir Dedektifleri iş birliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar; güvenli yaşam alanları, daha fazla yeşil alan, oyun parkları, sosyal alanlar ve afetlere karşı dayanıklı bir kent taleplerini kendi el yazıları ve çizimleriyle dile getirdi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÇOCUKLARIN MESAJLARIYLA DONATILDI

Çocukların yazıya ve resme döktüğü saf ve kararlı talepler afiş olarak tasarlandı. Hazırlanan afişler, her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı belediyeye ait şehir içi toplu taşıma araçlarında sergilenmeye başlandı.

“Bu kentte çocuk var!” sloganıyla tasarlanan afişlerde; “Duraklara ve parklara özen göster”, “Otobüslerde çocuklara saygılı olmalıyız” gibi büyüklere yönelik anlamlı mesajlar yer aldı. Çocukların kent yaşamına dair duyarlılıklarını yansıtan bu mesajlar, daha özenli, saygılı ve çocuk dostu bir şehir beklentisini görünür kıldı.

“ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE KENTİMİZİ DAHA SAĞLAM TEMELLERLE KURUYORUZ”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çocukların kent yaşamına dair görüşlerinin kendileri için yol gösterici olduğunu belirterek şunları söyledi:“Depremin ardından kentimizi yeniden inşa ederken en kıymetli rehberlerimizden biri çocuklarımızın hayalleri, beklentileri ve ihtiyaçlarıdır. Onların gözünden Adıyaman’ı görmek, geleceğimizi daha güvenli, daha yeşil ve daha yaşanabilir temeller üzerine kurmamıza katkı sunuyor. Çocuk dostu kent vizyonumuz doğrultusunda, evlatlarımızın kendilerini güvende hissettiği, özgürce oyun oynayabildiği, nefes alabildiği ve sosyal yaşama katılabildiği bir Adıyaman için çalışıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında böylesine anlamlı bir çalışmaya emek veren tüm çocuklarımıza, ailelerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi