EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-10-2022 16:15   Güncelleme : 08-11-2022 01:03

ADYÜ Öğrencileri ve Çalışanları Acil/Faydalı Numaralara Daha Kolay Erişim Sağlayabilecek

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) öğrenci ve personelleri, Ticaret Bakanlığı ile merkezi Romanya’da bulunan İnfoCons Derneği arasında imzalanan protokol gereği acil/faydalı numaralara daha kolay erişim sağlayabilecek.

ADYÜ Öğrencileri ve Çalışanları Acil/Faydalı Numaralara Daha Kolay Erişim Sağlayabilecek

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile dünyada en büyük sivil tüketici hareketi olarak kabul edilen Consumers International’ın bir parçası olan Infocons Derneği arasında imzalanan protokol gereği; öğrenciler ve personel kampüs alanındaki belirli noktalara yerleştirilen QR kodları okutarak, ülkedeki acil durum numaralarına akıllı telefonlar aracılığıyla doğrudan ulaşma imkanına sahip olacak ve bu sayede acil bir durumda kolay ve hızlı bilgi edinilmesi sağlanacak.

 “Avrupa Küresel Hareketlilik Projesi” adı altında gerçekleştirilen çalışmalar, küresel dijitalleşme bağlamında bilgiye erişimi birleştirecek.

Bu girişimin, tüm vatandaşlara farklı ülkelerde bilgi almak veya sorunları çözmek için devlet kurumlarıyla doğrudan iletişime geçme imkanı tanırken çalışma, ziyaret veya diğer faaliyetler için ülkemizden geçiş yapan yabancı vatandaşlar da bu imkanlardan faydalanabilecek.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş