MOLOZ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ VE ASBEST SORUNU GÜNDEMDE
Görüşmede, Adıyaman’da kurulması planlanan moloz ve hafriyat geri dönüşüm tesisi ele alındı. Hafriyat sorununu ve beraberinde getirdiği asbest probleminin deprem illeri için son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Tutdere, “Yıkım yapan firmalar mevzuata uygun yıkım yapmadıkları gibi demir gibi işe yarar malzemeleri alıp moloz ve hafriyatları geride bırakmış. Göreve geldikten sonra yıkımlar konusundaki denetimleri artırdık ancak önceden kalan yıkımlardan dolayı şehirde ciddi bir toz ve asbest sorunu var. Bu da ciddi bir çevre ve halk sağlığı problemi. Önceliğimiz asbest sorununa bir an önce çözüm bulmak, bunun için de moloz ve hafriyat için geri dönüşüm tesisi ya da seyyar geri dönüşüm mekanizmalarına ihtiyacımız var. Bu konuda UNDP’nin destekleri şehrimiz için önem arz etmekte.” diye konuştu.
Görüşmede ayrıca, olası depremlerden etkilenmeyecek biçimde inşa edilecek kriz koordinasyon merkezi, mutfak ve halk ekmek tesisi projeleri de görüşmenin önemli başlıkları arasında yer aldı.
KADINLARA SOSYAL DESTEK VE EVDE BAKIM HİZMETLERİ İÇİN İŞBİRLİKLERİ
Toplantıda, deprem sonrası kadınlar için sosyal ve psikososyal destek hizmetleri ile evde bakım hizmetleri konularında fonların ve işbirliklerinin geliştirilmesi de konuşuldu. Başkan Tutdere, özellikle depremden etkilenen kadınların sosyal hayata katılımını artıracak projeler üzerinde durdu.
VINTON: "ADIYAMAN'IN SORUNLARININ FARKINDAYIM"
UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Adıyaman’ın yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirterek, “Adıyaman'ın sorunlarının farkındayım. Şehirdeki yeniden yapılanma ve iyileşme sürecine destek vermek için buradayız. Bu projelerin hayata geçmesi için gereken işbirliklerini geliştirmeye hazırız.” dedi.