SİYASET
Giriş Tarihi : 09-04-2024 12:43   Güncelleme : 28-04-2024 14:21

CHP’li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

31 Mart seçimlerinde seçmenlerinden aldıkları rekor oy ile belediye meclis üyesi olan CHP’li siyasetçiler İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Türkiye’deki belediyeler içerisinde kadın ve genç belediye encümenlerin en çok içerisinde yer alan Adıyaman Belediyesi’nin yeni döneminde ilklere imza atıldı.

CHP’li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Geçmiş dönemlerde kadın meclis üyelerinin az sayıda olması dikkatlerden kaçmazken, CHP’nin yeni belediye meclis üyeleri içerisinde kadınlara ve gençlere yer verilmesi Adıyaman halkı tarafından takdir topladı.

“Bu seçimin mesajını gençlerimiz ve kadın arkadaşlarımız verdi”

İl Seçim Kurulu’nda gerçekleşen mazbata takdim töreni sonrasında açıklamada bulunan CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, “Encümenlerimizin büyük bir bölümü gençlerden ve kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bunun nedeni bu seçimin kaderini onlar belirlediler. Bu seçimin mesajını gençlerimiz ve kadın arkadaşlarımız verdi. Bu başarının temelinde zaten gençlerimiz ve kadın arkadaşlarımız var. Bu sürpriz bir ekip değil, zaten biz bu mantıkla yola çıktık. Bundan sonra da belediyecilik hizmetlerinde, Adıyaman’daki bütün hizmetlerde gençlerimiz ve kadın arkadaşlarımız merkezde olacaktır. Bunun kendisi de en az seçim başarısı kadar büyük bir mesaj. Gençlerimiz ve kadın arkadaşlarımız bundan sonra her zaman ağırlıklı olacak ve hiçbir zaman onların yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Adıyaman halkına da bize inandığı ve güvendiği için teşekkür ediyoruz”

CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş ise elde ettikleri seçim zaferi hakkında şu ifadelere yer verdi; “CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak çıkardığımız bu seçim tablosundan çok gururluyuz. Bu ürettiğimiz bir emeğin, hizmetin mükafatıdır. Ve çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecektir. Güzel bir ekip, güzel bir çalışma arkadaşlığı kurduk. Önce biz ekip arkadaşlarımızla birlikte biz bu işe inandık. İl başkanımızla, milletvekilimizle, bugün aday olan ve belediye başkanlığı seçimini kazanan Abdurrahman Tutdere ile bu yola çıktığımızda inanmıştık. Bu inanmışlığın bugün mükafatını almış olduk. Adıyaman halkına da bize inandığı ve güvendiği için teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman bize oy veren Adıyamanlının boyunu yere eğmeyeceğimize söz veriyorum.”

“Adıyaman yeniden ayağa kalkacak”

Adıyaman Belediyesi’nde encümen olarak yeni dönemde görev yapacak olan belediye encümeni Av. Burcu Tekin Cömert ise, “14 yıldır Adıyaman’da bir kadın olarak avukatlık görev yapmaktayım, Adıyamanlıyım. Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Adıyaman’a bahar geldi. Umutlarımız tekrardan yeşerdi. Üzerimize düşen sorumluluğun çok farkındayız. Başkanımızın ve meclis üyelerimizin birlikteliğiyle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Adıyaman halkı bu görevi bize tevdi etti. Bu görevi de layıkıyla yerine getireceğiz. Adıyamanlılar rahat olsunlar biz Adıyaman’ı yeniden inşa ve ihya edeceğiz. Tüm halkımızı mutlu edeceğiz. Bir kadın olarak bütün kadınlarımızın yanındayım. Her mahallede toplantılar yapacağız. Kadınlarımızla, çocuklarımızla ve halkımıza iç içe olacağız. Adıyaman yeniden ayağa kalkacak” dedi.

Haber: Kurtar Tekin

Ömer KarakuşÖmer Karakuş