Adıyaman Haber
HV
14 OCAK Çarşamba 23:54

Gazeteciler Günü Mesajı: “Bu Meslek Görünmeyen Büyük Bir Emekle Yapılıyor”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) Başkanı Ahmet Işıkdağ, gazeteciliğin taşıdığı sorumluluğa ve meslek mensuplarının fedakârlıklarına dikkat çeken bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2026 22:53   Güncelleme : 09-01-2026 23:04
Gazeteciler Günü Mesajı: “Bu Meslek Görünmeyen Büyük Bir Emekle Yapılıyor”

 

Işıkdağ, 10 Ocak’ın yalnızca bir kutlama günü olmadığını vurgulayarak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü; haberin peşinden giderken zamanla, zorluklarla ve çoğu zaman görünmeyen emeklerle insanıdığımız bir mesleğin anlamını hatırlattığı bir gündür” ifadelerini kullandı.

Gazeteciliğin çoğu zaman zor şartlar altında icra edildiğine işaret eden Işıkdağ, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Gazetecilik; kimi zaman uykusuzluk, kimi zaman baskı, kimi zaman da zorlu saha koşullarıyla yürütülen; ancak her şeye rağmen sorumluluk bilinciyle yapılan bir iştir. Tüm bu güçlüklerin içinde, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması için sahada, masada ve objektifin arkasında aynı özveriyle çalışan meslektaşlarımız, toplumun sesi olmayı sürdürmektedir.”

Mesajının sonunda görevini layıkıyla yerine getiren tüm basın emekçilerini kutlayan Ahmet Işıkdağ, görevi başında hayatını kaybeden gazetecileri de unutmadı. Işıkdağ, “Bu anlamlı günde; meslek ilkelerine bağlı kalarak görev yapan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden basın emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Haber: Celil Kocataş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR