GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:50

Gazetemize TGC’den ve TGS’den Tebrik

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş, yazarlarımızdan Mehmet Akarla birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’yu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş’u makamında ziyaret etti.

Gazetemize TGC’den ve TGS’den Tebrik

TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş kendilerini ziyaret eden Ömer Karakuş’a ve Mehmet Akar’a teşekkür ederek, 25.Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde yılın yerel haberi ödülünü alan Ömer Karakuş’u kutladı.

“Üyemiz olan Ömer Karakuş’un haberinin ödüle değer görülmesini sevinçle karşıladım”

Ziyaret esnasında gazetemize açıklamada bulunan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Adıyaman’da Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş ve gazeteniz yazarlarından Mehmet Akar ziyaretime geldiler. Bu ziyaretten dolayı çok mutlu oldum. Ziyaret esnasında hem basının sorunlarından hem de ülkenin geleceğine ilişkin birtakım meseleleri konuştuk. Bu arada TGC’nin üyesi olan Ömer Karakuş kardeşimi özellikle haberciğinden ötürü kutlarım. 25. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin verildiği 10 Nisan tarihinde bende o salondaydım. Ödülün birinin Ömer Karakuş’a verilmesine çok mutlu oldum. Gerçekten de ödülü almaya hak ettiği bir haberdi. Metin Göktepe bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Genellikle işçi, belediye, vilayet haberleri yaptığı için cemiyetimizde sık sık gelirdi. Çok güleç yüzlü, efendi bir gazeteciydi. Genç yaşta bir göz altıdan sonra polislerce dövülerek öldürüldü. Onun adına konulan ödül bizim içinde çok önemli. Yıllardır süren bu ödüle zaman zaman bende jüri üyesi olarak katıldım. Zaman zaman mezarı başında konuşmalar yaptım. 25. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri programında Üyemiz olan Ömer Karakuş’un haberinin ödüle değer görülmesini sevinçle karşıladım. Umuyorum ki, diğer yerel muhabir arkadaşlarda aynı başarıyı gösterirler. İstanbul her şeye rağmen bir basın merkezidir. Burada olan ödüllere yerel gazetecilerin katılması onlar içinde bir başarıya açılan yol olabilir. Onun için yerel basının gerçek gazetecilikten uzaklaşmamasını tavsiye ediyorum. Birilerine ödün verdikçe gerçek gazetecilik ortadan kalkacaktır. Gerçekleri hasıl altı ederek haber yaptıkça yerel basında ortada kalmayacaktır. Onun için yerel basındaki arkadaşların bu konuda çok hassas olmaları gerekir” dedi.

“Bir ödüle Ömer Karakuş’un layık görülmüş olması, sendika olarak meslektaşlarımızın böyle ödüller alması bizler için gurur vericidir”

25.Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde yılın yerel haberi ödülünü alan Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’u tebrik ederek sözlerine başlayan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, ulusal bazda olan bir yarışmada bir ödülün gazetemize verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek; “25.Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde yılın yerel haberi ödülünü aldığı için Adıyaman’da Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’u tebrik ediyorum. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Türkiye’de halen haberciliğin, gazeteciliğin değer gördüğünü gösteren ödüllerden biridir. Halen sokak muhabirliğinin, haberin peşinde koşma aşkının ulusaldan yerele her yerde gösteren bir ödüle Ömer Karakuş’un layık görülmüş olması, sendika olarak meslektaşlarımızın böyle ödüller alması bizler için gurur vericidir. Türkiye’de habercilik yoğun bir baskı altında. Habere ve habercilikte mücadele vererek bu mesleği yürütmeye çalışıyoruz. Çok kıymetli işler yapıyorsunuz. Adıyaman’daki bir yerel gazetenin ulusal çapta bir ödül kazanması bizim aslında gazeteciler açısından sürekli ifade ettiğimiz konuların her yerde hayat buluyor olmasıdır. Gerçeklerin bir şekilde açığa çıkma gibi huyu vardır. Ve bu gerçekleri kovalayan gazetecilerin varlığı bu ülkedeki basın özgürlüğü açısından geriye gidişin, ortadan kalkmanın, gazeteciler üzerindeki bu kadar baskıların olmasına, onların ortadan kalkmasına ve bu dayanışmayı birlikte örmemize de büyük katkı sunuyor. Türkiye’de çok ciddi sorunlar ama biz ulusalından yereline kadar bu sorunları gündem eden, Türkiye’de topluma doğru haberi ulaştırmaya çalışan insanlar olarak bu değişimi hızlandıracağız. Türkiye’de yeniden basın özgürlüğünün tesis edildiği, gazetecinin etik kuralları içerisinde kimseye bağlı olmadan tarafsız bir şekilde kamu hizmeti yürütebilmesinin önünü açacağız. Çünkü toplumun buna ve habere ihtiyacı var. O yüzden Adıyaman’da Haber Gazetesi’nin Adıyaman’ın yerelinden ulusala kadar yaptığı haberlerle gündem olmaya, gündem oluşturmaya, ödüller kazanmaya devam etmesini diliyorum. Bizim gücümüz kalemimiz. Başkaları gibi bunu bir çıkara dönüştürmeden bir kamu hizmeti mantığıyla yaparak biz bu ülkede demokrasinin yeniden tesis edilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Ömer Karakuş ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’nun ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, Adıyaman’da Haber Gazetesi olarak Adıyaman gözü, kulağı ve sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber: Fatma Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş