EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-10-2022 16:15   Güncelleme : 08-11-2022 01:07

KOSGEB’ten Adıyaman’a 43 Milyon TL Destek

KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Eşref Çakar; gazetemize açıklamada bulunarak, KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü tarafından il genelinde sağlanan destekler hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB’ten Adıyaman’a 43 Milyon TL Destek

Reel sektöre nakit akışı desteği sağlamak, iş gücü piyasasının nitelikli ve sürdürülebilir istihdamına katkı sağlamak, meslek lisesi, üniversitelerin lisans ve ön lisans alanlarından mezun olup işsiz olan gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak ve son tahlilde Adıyaman’da işsizliği azaltmakla birlikte esnafa destek vermek için başvuruya açılan KOSGEB mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı 13 Ekim itibariyle başlayacak.

KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Eşref Çakar; yaptığı açıklamada; “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), 2022 yılı içerisinde başvuruya açtığı mikro ve küçük işletme hızlı destek programı pandeminin esnaf üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek, istihdam artışını sağlamak için işletmelere yönelik faizsiz, 2 yıl ertelemeli olarak verilen geri ödemeli bir destek programı olup desteğe başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde tamamlanmıştır. Müdürlüğümüze başvuru yapan işletmelerin Ekim ayı sonuna kadar eleman istihdam etmeleri durumunda bu destekten faydalanabileceği bu programda 10 Ekim itibariyle 366 işletmemiz bu programa başvuruda bulunup başvurusu tarafımızca onaylanmıştır. Bu kapsamda 13 Ekim itibariyle 225 işletmemiz 723 kişiyi işe almış ve bu işletmelerimize 38 milyon TL destek ödemesi yapılmıştır. Bizim bu ödemelerimiz 2 taksit halinde olduğu için bir kısmı ilk taksitini aldı, henüz 2. taksitini almadı. Her iki taksitini almaları durumunda sadece bu destek kapsamında yılsonuna kadar ilimizde 50 milyonu aşkın destek sağlamış olacağımızı öngörmekteyiz” dedi.“

Özellikle mikro ve küçük işletme hızlı destek programı ile destekler noktasında çok ciddi bir ivme yakaladıklarına dikkat çeken Çakar; “Adıyaman’a sağlamış olduğumuz destek miktarı ve desteklerden yararlanan işletme sayısı geçen seneye göre henüz yıl bitmeden 4 kata varan bir artışı sağlamış bulunmakta. Öyle ki; 13 Ekim tarihi itibariyle Adıyaman genelindeki 385 girişimci ve işletmemize 43 milyon liralık destek sağlamış bulunmaktayız. Yıl sonuna kadar bu destek tutarları, destekten faydalanan işletme sayıları çok daha fazla olacaktır” diye konuştu.

Haber: Fatma Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş