EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-01-2022 21:53

Köy Okuluna Bağışlanan Kitaplar Öğrencileri Sevindirdi

Adıyaman Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü öğrencileri topluma hizmet dersi kapsamında köy okullarında okuyan öğrenciler için topladıkları kitapları öğrencilere hediye etti.

Köy Okuluna Bağışlanan Kitaplar Öğrencileri Sevindirdi

 

Ağcin İlkokulu’na, Gümüşkaya Ortaokulu’na ve Gümüşkaya İlkokulu’na ziyarette bulunan üniversite öğrencileri, öğrenciler için topladıkları kitapları çocuklara teslim ederek, örnek bir davranışa imza attı.

Adıyaman Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünde okutulan ve Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç tarafından yürütülen topluma hizmet dersi uygulamaları kapsamında çalışmalarını yürüten Diyar Karataş, Yılmaz Mert Karakaya, Hüseyin Kaya, Mazlum Adıyaman, Barış Toprak Leblebici, Ayşe Kaya, Fırat Demir adlı öğrenciler yaptıkları çalışma ile takdir topladı.

Kitap toplama ve ihtiyaç sahibi köy okullarına destekte bulunma projesi kapsamında dağıtılmak üzere bin adet okuma kitabını toplayan öğrenciler, Ağcin İlkokulu, Gümüşkaya Ortaokulu ve Gümüşkaya İlkokulu olmak üzere toplamda 3 köy okuluna okuma kitabı desteğinde bulunuldu.

Projeyi gerçekleştiren Adıyaman Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü öğrencileri yaptıkları çalışma hakkında şu ifadelere yer verdi; “Üniversite öğrencileri olarak köy okulları için toplamış olduğumuz kitapları okul yöneticilerine ulaştırdık. Dersimiz kapsamında bir farkındalık çalışması başlatmak üzere bir proje çalışmamız oldu. Bu projemizle birlikte köy okullarına kitap toplama çalışması başlatmak üzere çalışma başlattık. Daha sonrasında arkadaşlarımızla birlikte toplamış olduğumuz kitapları Ağcin İlkokulu’na, Gümüşkaya Ortaokulu’na ve Gümüşkaya İlkokulu’na teslim ettik. Öğrencilerin kitaplarla buluştuğu o anı görünce çok mutlu olduk. Böylesine bir çalışmaya imza atmamızı sağlayan Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç hocamıza çok teşekkür ederiz. Yapmış olduğumuz çalışmayla birlikte öğrencilere faydalı olduğumuz için çok mutluyuz. Bu gibi çalışmalarımızı her zaman devam ettirmek istiyoruz. Ayrıca kitap kampanyamıza destek olan bütün kitap bağışçılarımıza da çok teşekkür ederiz.”

Haber: Fatma Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş