GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-12-2023 00:41   Güncelleme : 31-12-2023 13:24

“Medya’nın Deprem ve Afet Dili” Projesi Başlıyor

TİMEF tarafından "Depremzede Medya'ya Bilgilendirme ve Eğitim" amacıyla hazırlanan İçişleri Bakanlığı Projesi Aralık ayında başlayacak.

“Medya’nın Deprem ve Afet Dili” Projesi Başlıyor

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) tarafından deprem bölgesindeki illerde çalışan faal Medya mensuplarına yönelik hazırlanan proje kabul edildi.
Merkezi Ankara'da bulunan TİMEF tarafından 6 Şubat depremlerinden olumsuz etkilenen Medya çalışanlarına yönelik hazırlanan "Medyanın Deprem ve Afet Dili" konulu projesi kabul edildi.
Projeyi İçişleri Bakanlığı'nın desteklediğini belirten TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, çalışmaların 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacağını ve 9 ay 6 gün süreceğini söyledi.
Konuyla ilgili bilgi veren Genel Başkan Şakir Gürel; "Dünyada yaşanan iklim değişiklikleri nedeniyle ülkemiz de dahil dünya genelinde çeşitli afetler yaşanmaktadır ve görülen o ki yaşanmaya da devam edilecektir. 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen; 11 ilde onbinlerce vatandaşlarımızın vefatına, yüzbinlercesinin yararlanmasına neden olan ve bununla beraber çok sayıda binanın yıkılmasıyla ülke ekonomimize zarar veren depremler zinciri ardından yine yurt genelinde Ordu, Giresun, Samsun ve benzeri illerimizde meydana gelen sellerle maalesef boğuşuyoruz. 6 Şubat depremiyle ilgili bölgede bulunan gazeteci arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda tespit ettiğimiz sorunları bir rapor halinde ilgili kurumlara iletip bu konuda neler yapabileceğimizi değerlendirmiştik. Bu çalışmaların akabinde tespit ettiğimiz en önemli sorunlardan birinin de Medyadan haber bekleyen afetzede ve yakınlarının yeterince bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi ve yaşananlardan sağlıklı haberler edinebilmesini sağlayacak haber çalışanlarını yapacak Medya mensuplarının da yetersiz kalmasıdır. Bilindiği gibi çok sayıda meslektaşımız da bu afette şehit oldular, yaralananlar, yakınlarını kaybedenler oldu.Elbette kendileri de affetten etkilenen meslektaşlarımız elinden geleni yaptı fakat beklenen faydayı üretemedi. Dijital Medya Federasyonu Genel Başkanı Sayın Bahtiyar Kahveci’nin öneri ve katkıları ile hazırladığımız projenin koordinatörlüğünü TİMEF Genel Başkan Vekili Sayın Sultan Tapdık yapacak. Projemizin adı 'Medyanın Deprem ve Afet Dili' olup bundan sonra yaşanabilecek olan afetlerde Medyanın neler yapabileceğini, haber dilini, haberleşme yöntemini nasıl hızlı ve en sağlıklı bir şekilde sağlayabileceğini aktarabilmektir. Felaketzede Medya mensuplarını konuyla ilgili bilgilendirmek amacıyla depremden etkilenrn 11 ilin Medya çalışanlarına yönelik deprem bölgesi illerinde gerçekleştireceğimiz çeşitli konferanslar ve bilgilendirme çalışmalarına yakında başlayacağız" dedi.


HABER: Mehmet Emin Danış

Ömer KarakuşÖmer Karakuş