SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2024 21:08   Güncelleme : 09-04-2024 13:08

Rekor Farkla Seçilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Mazbatasını Aldı

Yüzde 50,36 oy ile Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere mazbatasını aldı. 1977 genel seçimlerinde CHP’nin ve 1989 yerel seçimlerinde SHP’nin ardından Abdurrahman Tutdere, büyük bir başarıya imza atarak, Adıyaman’da yüzde 50,36 oy ile belediye başkanı seçildi.

Rekor Farkla Seçilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Mazbatasını Aldı

Tutdere bugün Adıyaman Adliyesinde düzenlenen törende önce mazbatasını aldı, ardından Belediye binasındaki Devir Teslim Törenine katıldı. Eski Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’tan görevi devralan Tutdere, Kılınç’a 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“31 Mart seçimlerini kardeşlik hukukuna uygun biçimde tamamladık”

Daha sonra Tutdere, şunları söyledi: “31 Mart seçimlerini Adıyaman’ımızda şehrimizin, kültürüne, kardeşliğine uygun olarak tamamlamış durumdayız. Biraz önce mazbatamızı aldık, başkanımızla birlikte devir teslimi gerçekleştirdik. Bugüne kadar, 5 yıldır Adıyaman Belediye Başkanlığını yapan Sayın Dr. Süleyman Kılınç’a Adıyaman’ımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum ve bundan sonraki yaşamında çocukları ve ailesiyle birlikte huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.”

“Herkesin başkanıyım”

“Fikri, görüşü ne olursa olsun Adıyaman halkının tamamının başkanı olacağız, tamamına hizmet edeceğiz. Seçim sandıklarının açıldığı andan itibaren Adıyaman Türkiye’de, dünya gündeminde bir numara. Bütün Adıyaman halkında demiştim; eğer değişim olursa bütün dünyanın dikkatlerini Adıyaman’a çekeceğiz demiştim. Sizler Adıyaman halkı olarak değişimi gerçekleştirdiniz, teşekkür ediyorum.”

“Şehrimizi halkımızla beraber yerinden kaldıracağız”

“Halkımızın verdiği sorumluluğun ve görevin bilincinde olarak, bu saatten sonra halkımızla beraber, şehrimizi yerinden kaldırmak için, deprem yaralarını sarmak için hak ettiği belediye hizmetleriyle buluşturmak için encümen arkadaşlarımız ve ekibimizle beraber her zaman hizmetinizde olacağız, yanınızda olacağız.”

Belediyede gerçekleşen devir teslim töreninden sonra Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere’yi Adıyaman asri mezarlığındaki deprem şehitliğini ziyaret ederek deprem şehitliğine gül bıraktıktan sonra vefat eden depremzedeler için dua etti.

Bugün mazbatasını alan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, ilk ziyaretini Deprem Şehitliğine gerçekleştirdi.

Yüzde 50,39 oy alarak Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere, bugün mazbatasını aldı. Tutdere’nin Devir Teslim Töreninden sonraki ilk durağı ise Deprem Şehitliği oldu.

“Adıyaman’ımızı depreme dirençli kent haline getireceğiz”

Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte önce Belediye Mezarlığı, sonra da Karapınar Mezarlığına giderek deprem şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakan Tutdere, “Hemşehrilerimizin değerli takdirleri ve iradeleri ile mazbatamızı aldık ve ilk ziyaretimizi 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canlarımıza, deprem şehitlerimize gerçekleştirdik. Seçim kampanyasına başladığımız ilk günden bu yana ifade ettiğimiz gibi Adıyaman’ımız bir deprem şehri ve bilim insanlarının da söylediği üzere henüz kendi depremini yaşamadı. 6 Şubat’ta yaşadığımız acıların aynısını yaşamamak için ilk yapacağımız iş, depreme dair önlem almak ve Adıyaman’ımızı depreme dirençli bir kent haline getirmek olacak. Yeni yapılacak konutların güvenliği, mevcut konutlarımızın kontrolü, yerinde dönüşüm süreçlerinin hızlandırılması için arabuluculuk faaliyetleri için hızla çalışmaya başlayacağız. Kentimizde konteynerde yaşayan vatandaşımız için de önce konteyner kentlerdeki başta altyapı, temiz su, hijyen ve ulaşım sıkıntıları olmak üzere sorunlara el atacağız, sosyal konut projesi için de çalışmalarımıza başlayacağız.” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş