KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-01-2022 21:47

Ressam Mahmut Yıldız Herkesin Takdirini Topluyor

Adıyaman’da yaşayan ressam Mahmut Yıldız, ilimizin giyim kültürünü eserlerine yansıyor. Geçmişten bugüne kadar gelmiş olan giyim kültürünü genç nesillerin görebilmesi için çalışmalar yapan Mahmut Yıldız, eserlerinden dolayı sanat severler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ressam Mahmut Yıldız Herkesin Takdirini Topluyor

 

Hayatını Adıyaman’da geçiren Mahmut Yıldız, bilinmeyen yönlerini, sanata bakış açısını ve projelerini okuyucularımızla paylaştı. Ve işte Mahmut Yıldız ile yapmış olduğumuz özel röportajın detayları.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

1978 yılında Adıyaman’da doğdum. 4 çocuk babasıyım. Halen yaşamımı Adıyaman’da sürdürüyorum. Çalışmalarımı Adıyaman’da yaparak, sanat severlerle buluşturuyorum. Sanata olan sevgim çocuk yaştan bu yana devam ediyor.

Şu sıralar neler yapıyorsunuz?

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında özel bir kolejde görsel sanatlar öğretmenliğini yaptım. Şimdi ise kendi sanat atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum. Adıyaman Kalesi’nin çevresinde bulunan sanat sokağında bir atölyem var. Bu sanat atölyesinde çalışmalarıma devam ediyorum.

Sanat serüvenimiz nasıl başladı?

Sanatla olan serüvenim ilkokulda başladı. O zaman ağabeyim ortaokula gidiyordu, resim yeteneği de vardı. Bende ağabeyimin yaptığı resimlerden ilham alarak resim yapmaya başladım.

Hayaliniz ve hedefiniz nedir?

Hayalim büyük bir ressam olmak, yani sanatsal bakımdan yurtiçinde ve yurtdışında tanınmak.

Sanatla olan bağınız nedir?

Sanatla olan bağım şimdiye kadar çok güzel devam ediyor. Ama bir taraftan çevresel faktörden dolayı bazen sanata olan olumsuz düşüncelerim olmuştur. Yaşadığım çevrenin sanata olan ilgisizlikleri beni bazen derinden etkiliyor.

İdol olarak gördünüz yani etkilendiğiniz sanatçılar, önemli şahsiyetler kimlerdir?

Tabi ki etkilendiğim önemli sanatçılar var. Bunlar Fikret Otyam, İbrahim Balaban, İbrahim Çallı.

Sizce sanatınız ne aşamada? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Maddi imkansızlıklardan dolayı fazla sanatla uğraşamıyorum. Kendimi sürekli eksik görüyorum. Resim konusunda sürekli olarak bir yerlerden sanatla ilgili araştırmalar yapmak istiyorum.

Sergi gibi etkinlik çalışmalarınız var mı?

Şimdiye kadar üç tane karma sanat sergilerinde katılımcı olarak bulundum. Malum şuanda pandemi süreci içerisindeyiz. Hayatın normale döndüğü zamanlarda sergi çalışmalarım olacak.

Sizin gibi bu yolda ilerlemek isteyen gençlere nasıl tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Son yıllarda eğitimde olan sanat bakış açısı gittikçe değişiyor. Ve bu bakış açısı gençlere yansıtılıyor. “Gençlere sanatı bırakmayın” diyorum. Çünkü sanata ilgi duyarsanız her yönden hayal düşüncesi gelişir. Ve bu hayal düşüncenizi her alana yansıtabilir siniz.

Sizin çalışmalarınızı izlemek, görmek için hangi kaynaklardan size ulaşabilirler?

Facebook hesabımda Ressam Mahmut Yıldız olarak, Instagram hesabımda ise Artteacher_mahmutyildiz sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirler. Ayrıca Adıyaman Kalesi çevresinde bulunan sanat sokağında sanat atölyem var. Sanat severler orayada gelebilirler. Bunun dışında 0545 891 26 43 nolu hattan veya youtube hesabımdan bana ulaşabilirler. Youtube hesabımda şu şekildedir; https://youtube.com/channel/UCm3InY9AejNBoMoB1Ts_wbw

Kaynak: www.Anadolu.Life

 

 

 

 

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş