KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-10-2022 01:35   Güncelleme : 17-10-2022 16:58

Sanatçı Doğan Öztürk Adıyaman’a Hayran Kaldı

Uzun yıllar önce Adıyaman’da konser veren sanatçı Doğan Öztürk, yıllar sonra ailesiyle birlikte geldiği Adıyaman’a hayran kaldı. İstanbul’da yaşayan Doğan Öztürk, ailesiyle birlikte ilimizin turistik ve tarihi yerleri başta olmak üzere farklı yerlerini ziyaret etti.

Sanatçı Doğan Öztürk Adıyaman’a Hayran Kaldı

Adıyaman şehir merkezini Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli Mehmet Ulum ile gezen Doğan Öztürk, Adıyaman ilinin esnafının ve halkının misafirperverliğini taktir etti. Adıyaman ziyareti esnasında Ahmet Uzun tarafından yoğrulan çiğköftenin tadını tadan Doğan Öztürk, ülkemizdeki en güzel çiğköftenin Adıyaman’da yoğrulduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Samsat ilçemizde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrini ailesi ile birlikte ziyaret eden Doğan Öztürk, daha sonra Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat’ın misafiri oldu. Belediye Başkanı Halil Fırat’ın misafiri olan Doğan Öztürk ve ailesi lavanta bahçesini ziyaret ettikten sonra Atatürk Barajı’nı tekne turu ile gezdi.

“Adıyaman insanın misafirperverliğini asla unutmayacağım”

Eşsiz bir manzara karşısında tekne turu yaptıktan sonra Atatürk Barajı’nın yanı başında bulunan Samsat ilçesini ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Doğan Öztürk, Adıyaman ziyareti hakkında şu ifadelere yer verdi; “Yıllar önce Adıyaman’a konsere gelmiştim. O günden bu bugüne Adıyaman ilimizde Av. İshak Yılmaz, Mehmet Karakeçi, Mehmet Ulum ve Ömer Karakuş gibi birbirinden değerli arkadaşlarım oldu. Bu arkadaşlarımla sürekli olarak telefonda görüştüğümüz gibi İstanbul’da da yüz yüze görüştüğümüz oluyor. Adıyaman iline ilk geldiğim zaman insanlarının sıcaklığı ve samimiyeti beni çok derinden etkilemişti. İstanbul’da yakın çevreme ve arkadaşlarıma her zaman Adıyaman insanın misafirperverliğinden bahsediyorum. Ülkemizin bütün coğrafyası çok güzel, insanları çok değerli. Fakat Adıyaman insanın misafirperverliği belki de birçok ilde yoktur. Aslen ben Sivaslıyım. Sivas’ın insanı da çok merttir. İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşayınca insanın sosyal hayatı pek fazla olmuyor. İşten eve, evden işe gidiyoruz. Fakat bu bölgelerde hayatın akışı daha rahat olduğu için insanların misafirlere karşı bakış açısı çok iyi. İstanbul’da yaşayan bir insanın farklı bir yerleşim yerinde birini ziyaret etmesi bazen gününü bile alabiliyor. Bu yılda yaz mevsiminde memleketim olan Sivas iline geldikten sonra ailemle birlikte Adıyaman ilini ziyaret etmek istedim. Adıyaman ilindeki birbirinden değerli arkadaşlarımla birlikte şehir merkezindeki oturakçı pazarındaki esnaflarımızla sohbet etme fırsatını elde ettim. Bu esnaflarla tanışmak ve sohbet etmek çok güzeldi. Bu manada Adıyaman esnafına çok teşekkür ederim. Adıyaman’daki otantik mekanlarla birlikte Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrini ziyaret ettik. Türkiye’de iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrini ailemle birlikte ziyaret ettikten sonra Samsat ilçesine gittik. Samsat ilçesinde bizleri misafir eden Samsat Belediye Başkanı Sayın Halil Fırat’a çok teşekkür ederim. Samsat ilçesinde hizmete açtığı lavanta bahçesinde gezdikten sonra tekne turu eşliğinde Atatürk Barajı’nı görmek apayrı bir duyguydu. Atatürk Barajı’nda gün batımı tekne turu yaparak o güzel manzaraları görmüş olduk. Ayrıca Samsat Belediye Başkanı Sayın Halil Fırat, böylesine güzel bir ilçeye çok güzel hizmetler yapmış. Samsat ilçesi unutamayacağım bir yer olarak aklımda kalacak. Bu kadar doğası harika bir ilçede akşam saatlerden gece saatlerine kadar Sayın Başkanım Halil Fırat ile sohbet etmekte çok güzeldi. Adıyaman’ın her köşesi çok güzel, insanları da çok değerliler. Adıyaman ziyaretimden sonra Şanlıurfa iline de bir ziyaret gerçekleştirdim. Şanlıurfa ilinden gelirken Atakent (Karıcık) Köyü sakinlerinden Ziya Karakuş’un misafiri olduk. Köy ortamında doğa eşliğinde yapmış olduğumuz sohbet çok güzeldi. Misafirperverliğinden dolayı Ziya Karakuş’a ve ailesine de çok teşekkür ederim. Birkaç günlük ziyaretim sonrasında Adıyaman insanın misafirperverliğini asla unutmayacağım.”

“Bütün insanlarımızı Samsat ilçemize ve Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrine bekliyoruz”

Sanatçı Doğan Öztürk ve ailesinin Samsat ilçesine yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat; “İstanbul’dan Adıyaman ilimize ve Samsat ilçemize misafir olarak gelen sanatçı Doğan Öztürk ile ilk defa tanıştım. Kendisi çok değerli bir sanatçı. Türk halk müziği ve ezgi alanında çalışmalara imza atmış. Sanat hayatında kendisine başarılar dilerim. Kendisini ve ailesini ilçemizde misafir ettik. Bizim amacımız ilçemize en iyi şekilde hizmet etmektir. Görevimize geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı hızlı bir şekilde ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. Samsat ilçemize kazandırmış olduğumuz lavanta bahçesi, tekne turu, barajda gezi turları, zipline ile birlikte diğer hizmetlerimiz ilçemize gelen misafirlerimiz tarafından beğeniliyor. Ülkemizde iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrinin bulunduğu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı en kısa sürede bitireceğiz. Bütün insanlarımızı Samsat ilçemize ve Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrine bekliyoruz” dedi.

Haber: Sırrı Ergün

Ömer KarakuşÖmer Karakuş