GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2024 14:02

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Altınşehir Polis Merkezi Amirliğinde görev yaparken polis memuru Süleyman Uğur Şahin tarafından vurularak şehit olan Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Gökhan Özer için Özel Adıyaman Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Törende şehit polislerin özgeçmişleri okunduktan sonra Kur’an-ı Kerim okundu. Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu’da şehitler için dua etti.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, milletvekilleri, devlet erkanı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruş başkanları, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polisler için düzenlenen tören sonrasında evli olan Sivas doğumlu Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, evli ve 2 çocuk babası olan Kahramanmaraş doğumlu Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi.

Polis merkezi amirliğinde yeni göreve başlayan polis memuru Süleyman Uğur Şahin, Altınşehir Polis Merkezi Amirliğine gelerek polis merkezi amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Gökhan Özer’i kendisine ait beylik tabancası ile yaralamıştı. Süleyman Uğur Şahin ise görevli personel tarafından bacağından vurularak etkisiz halen getirilmişti. Yaralılardan Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Konuyla ilgili Adıyaman Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Saat 20:15 sıralarında ilimiz Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru (S.U.Ş), kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri (K.Ü) ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri (G.Ö)’yü ağır yaralamıştır. Olayın faili Polis Memuru (S.U.Ş), görevli personel tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz (K.Ü) ve ekipler amirimiz (G.Ö) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde açıklama yapıldı.

Haber: Ömer Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş