Adıyaman Haber
HV
21 HAZİRAN Cumartesi 02:33

TGC Basın Müzesi’ne SEV Amerikan Lisesi’nden ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ne öğrencilerin ilgisi artarak devam ediyor. Basın Müzesi son olarak SEV Amerikan Lisesi 10 Sınıf öğrencilerini konuk etti.

YEREL
Giriş Tarihi : 24-04-2025 08:40
TGC Basın Müzesi’ne SEV Amerikan Lisesi’nden ziyaret

 

Okulun 28 öğrencisi, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Yasin Çalışkan, Meltem Öztürk Durmaz ve Hüseyin Uskan ile birlikte 21 Nisan 2025 Pazartesi günü Müzeyi gezdi. Ziyaret sırasında öğrencilere  #TGCBasınMüzesi basın tarihi ve eserler hakkında bilgi verildi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

TGC BASIN MÜZESİ'NİN FAALİYETLERİ

Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi 9 Mayıs 1988’de hizmete açıldı. Müzenin harap haldeki binası Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’de Cemiyet’e tahsis edildi.  Bina TGC tarafından 1984-1988 yılları arasında sağlanan bağışlarla restore edildi. Müze sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resim ve fotoğrafı bulunuyor. Müze hem basın teknolojisi, hem de bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzenin gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphanesi bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı; 35 bin kitap bulunan kütüphaneden yararlanıyor. TGC tarafından Müze'de düzenli olarak Meslekte İz Bırakanlar toplantıları ve Basın Özgürlüğü sergileri düzenleniyor.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR