GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2024 13:44

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

Seçici Kurul Ömer Karakuş’u 24 Ağustos 2023 tarihinde Journo.com’da yayınlanan “İlk defa gözlerim dolarak fotoğraf çektim” röportajını övgüye değer gördü.

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar törenin açılış konuşmasında şunları söyledi:“ Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin 65’incisinde meslektaşlarımız ve konuklarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak kurulduğumuz günden bu yana Bağımsız ve Bağlantısız Gazetecilik yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz ödüller de bağımsız ve bağlantısız gazeteciliğin desteklenmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasına katılan meslektaşlarım ürettikleri haberleriyle, programlarıyla, köşe yazıları ve fotoğraflarıyla ülkede koşullar ne olursa olsun haberin özgür dolaşımına çok önemli bir katkı sunuyorlar. Yılmadan büyük emek vererek yurttaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyorlar. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne basın, radyo-tv, internet ve dijital platformlarda ürettikleri haberleriyle, programlarıyla, köşe yazılarıyla katılan ve ödüle değer bulunan meslektaşlarımızı candan kutluyorum. Ödül kazanan tüm meslektaşlarıma yaptıkları haberlerle evrensel bir meslek olan gazeteciliğin kamu yararı taşıdığını, doğrunun, iyinin ve gerçeğin peşinde koştuğunu bizlere bir kez daha gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Yoğun emek vererek titiz bir çalışmaya imza atan Seçici Kurullarda görev yapan deneyimli meslektaşlarımıza da şükran borçluyuz. Törenimize katılarak bize güç verdiğiniz için tüm konuklarımıza ve meslektaşlarımıza, kardeş basın meslek örgütü temsilcilerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş töreni sunarken “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 bin 750 üyesiyle Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olmasının yanı sıra,1946’da kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla da Türkiye’nin en etkin kurumlarından biri olma özelliğini taşımaktadır” diyerek şöyle devam etti:

“Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde bu yıl Basın, TV-Radyo, İnternet ve Dijital Platform ana başlıkları altında toplam 33 ödül verildi. Ödüller, 65 yıldan bu yana sürdürülmekte olup, bu alandaki en saygın ödüllerin başında gelmektedir. Her dalda yarışmaya katılacak yapıtların Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi normlarına uygun olması ön koşuldur. Bu yıl da meslektaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Seçici Kurullar toplantılarını yaptı ve bu yılın en başarılı haberlerini ve gazetecilerini belirledik. Ödül verilen haberler Türkiye’deki değişmeyen krizli gündemin de simgesi aynı zaman da.”

Ömer Karakuş’un plaketini Türkiye Yazarlar Sendikası 2. Başkanı Mustafa Köz verdi. Ömer Karakuş ödülünü alırken şöyle konuştu: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) böylesine anlamlı bir ödülü almak onur verici bir duygu. Öncelikle seçici kurula çok teşekkür ediyorum. Bu ödülümü depremde Adıyaman’da hayatlarını kaybeden 14 gazeteci meslektaşım adına alıyorum.”

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş