KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 08-01-2022 00:20

Yaptığı Çalışmalar Gerçeği Aratmıyor

Adıyamanlı ressam Sercan Leblebici, yapmış olduğu karakalem ve resim çalışmalarında fotoğrafların aynısını eserlerine yansıtıyor. Bazen haftaları bulan çalışmaların sonucunda olağan üstü işlere imza atan ressam Sercan Leblebici, yaptığı çalışmalarla insanları adeta büyülüyor.

Yaptığı Çalışmalar Gerçeği Aratmıyor

 

Kendisinden istenilen çalışmanın birebir aynısını hazırlayan Sercan Leblebici, Adıyaman’da açmış olduğu sanat atölyesinde birbirinden özel çalışmalara imza atıyor.

“Bana gösterilen fotoğrafın birebir aynısını yapıyorum”

Adıyamanlı olduğu için üniversite hayatı sonrasında kendi ilinde yaşayan insanlara hizmet etmek istediğini belirten ressam Sercan Leblebici; “Ben bu ilde doğdum, onun için bu ilde yaşamak istiyorum. Adıyaman ilimiz 81 il içerisinde en güzel illerin başında gelir. Üniversite hayatımın son bulmasından sonra kendi ilimde sanat atölyemi açtım. Açmış olduğum sanat atölyesinde birbirinden özel çalışmalara imza atıyorum. Bazen portre çalışmaları yaparken bazen de ellerde taşınabilir küçük boyda çalışmaları yapmaktayım. Bu çalışmaları yaparken de bana gösterilen fotoğrafın birebir aynısını yapıyorum. Yapmış olduğum çalışmalara bakıldığı zaman neredeyse gerçek fotoğrafa yakın çalışmalardır. Bu çalışmaları yaparken özellikle zaman kaygısı taşımıyorum. Benden istenilen çalışmanın oldukça özel olması için çalışmalarıma günlerimi veriyorum. Daha sonrasın da ise ortaya çok güzel bir çalışma ortaya çıkıyor. Kendi ilimde açmış olduğum sanat atölyesini ziyaret eden sanat severler, bu eserlere hayran kalıyorlar. Ressamlık zaten başlı başına özel bir yetenektir. Bu yeteneği geliştirmekte insanın elinde olan bir şeydir. Bende elimden geldiği kadarıyla kendimi geliştirmek ve yeni çalışmalar yapmak için var gücümle çalışıyorum. Zaten sanatta sürekli olarak yeniliklere açık olmak gerekir. Normal çalışmaların dışında özel çalışmalar yapıldığı zaman daha çok yaptığınız içten zevk alırsınız. Ressamlık dışında kamu kurumlarına, işyerlerine ve evlerin duvarlarına özel çalışmalarda yapmaktayım. Alçıdan veya boyadan yapmış olduğum bu çalışmamda istenilen bir figürü veya fotoğrafta gösterilen bir temayı duvarlara birebir işliyorum. İlimiz dışında en çokta otellerde bu gibi çalışmalar talep ediliyor. İlimizde de kamu kurumlarında, özel işletmelerde veya vatandaşlarımızın kendi işyerlerine veya evleri için talep olursa bana ulaşmaları yeterli olacaktır. Ayrıca otellerde yapacağım herhangi bir çalışmadan o çalışmanın giderlerinin tamamı vergiden düşeceği için herhangi bir şekilde bir gider ortaya çıkmayacaktır. Bu şekilde otel sahipleri bir nevi masraf yapmamış gibi işyerlerinin duvarlarını görsellerle doldurabilirler. Sanat severler 0 543 390 46 76 nolu hattan bana ulaşabilirler” dedi.

Haber: Ömer Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş