EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-10-2022 01:42   Güncelleme : 17-10-2022 16:59

Zincir Marketler Küçük Esnafı Bitirdi

Adıyaman’da sayıları hızla artan ve mahalle aralarındaki küçük esnafın batmasına neden olan yaygın marketler birçok esnafın iflas bayrağı çekmesine neden oluyor. İlimizin her mahallesinde bulunan yaygın marketlerde satılan ürünler nedeniyle küçük esnaf bu durumdan bir hayli şikayetçi.

Zincir Marketler Küçük Esnafı Bitirdi

Uzun yıllardan bu yana esnafa hizmet veren S.S Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Salman’da yaygın marketlerin küçük esnafı bitirdiği düşüncesinde. Gazetemize açıklamada bulunan Başkan Mustafa Salman, yaygın marketler konusunda bir düzenleme yapılması için çağrıda bulundu.

“Bu ilde yaşayan insanlar olarak ilimizdeki yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız”

İlimizde bulunan yaygın marketlerin artık sokak aralarına kadar yerleştiğini vurgulayan Başkan Mustafa Salman; “Son yıllarda Adıyaman’da sayıları hızla artan yaygın marketler nedeniyle birçok esnaf iflas bayrağını çekmiş durumda. Bu durum karşısında küçük esnafın nefes alması neredeyse mümkün değildir. Bundan yıllar önce Adıyaman’da sayıları birkaç olan bu yaygın marketler şu anda şehrin her yerinde bulunmaktalar. Çok zor şartlarda kazanç sağlayan küçük esnafımız bu yaygın marketler karşısında ayakta duramıyor. Ayrıca bu yaygın marketlerde satılan et ürünleri, sebze ve meyveler il dışından getiriliyor. Aynı zamanda bu yaygın marketler kırtasiye malzemesi satıyorlar. İlimizde hizmet veren kırtasiyeciler bir yıl boyunca okulların açılacağı tarihi bekliyorlar. Fakat zincir marketler kırtasiye ürünlerini kendi işyerlerinde sattıkları için birçok kırtasiyeci esnafı da zor günler geçiriyor. Bu zincir marketlerin hiçbir şekilde ilimiz ekonomisine katkısı yoktur. Adıyamanlı üreticilerden aldıkları ürünleri satan küçük esnafımız ise bütün kazancını aynı şekilde kendi ilinde harcıyor. Bundan dolayı küçük esnaflarımıza sahip çıkılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bir alışveriş yapacaksa kendi ilindeki yerli marketlerden ve bakkallardan alışveriş yapmalılar. Çünkü marketlerin bütün kazançları aynı şekilde ilimizdeki ekonomiye yansımaktadır. Bu işyerleri kendi ilindeki vergi dairesinde ödeme yaptıkları gibi kendi illerindeki üreticilerden de ürünlerini almaktalar. Bu nedenle her Adıyamanlı vatandaşı kendi ilindeki yerli esnaflardan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Bu ilde yaşayan insanlar olarak ilimizdeki yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız. Çünkü ilimizdeki esnaflarımız birkaç kuşaktır bu işi yürütmekteler. Bu esnaflarımız ilimizdeki insanlara uzun yıllardan bu yana hizmet etmektedir. Adıyaman halkımızın da aynı şekilde bu esnaflarımızdan alışveriş yaparak onlara destek olması gerekir. Adıyamanlı vatandaşlarımızın kendi illerindeki esnaflardan alışveriş yapmamaları nedeniyle birçok esnaf zor gün yaşamaktadır. Küçük esnafımızın iflas etmemesi ve ayakta kalması için alışverişimizi mutlaka yerli esnafımızdan yapalım” dedi.

Haber: Emine Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş