İlimizde çok sayıda tarihi değerlerimiz bulunmakla birlikte, tanıtımını iyi yapamadığımız için, ilimize turist az gelmektedir.
Nemrut Dağı, Arsemia Kalesi, Cendere Köprüsü, Yeni Kale, Karakuş Tümülüsü, Gerger Kalesi, Gümüşkaya Mağaraları, Palanlı Mağarası ve Perre Antik Kenti ile Ören yerlerimiz, turistlerin ilgi gösterecekleri belli başlı yerlerdir.
Adıyamanlılar olarak, bu tarihi yerlerimizin tanıtımı nasıl yapılır, kimin görevleridir. Bu çalışmaları gözden geçirmemiz lazım.
Turizm, bütün ulusların gelir elde ettikleri bir durum iken, bizler halen yerimizde sayıyoruz.
Üç tarafı deniz olan ülkemizin, deniz kıyısındaki şehirleri sahil, kum ve güneşten faydalanırken, biz Adıyamanlılar da tarihi ve turistik değerlerimizden yararlanmayı bilmeliyiz.
Güneşin doğuşunun en güzel görüldüğü Nemrut Dağını, ülke insanını ve yabancı turisti cezbedecek yollar bulunması için, projeler üretmeliyiz.
Tur düzenleyen firmalara katkıda bulunarak, ülkemize gelen turistleri bedava tarihi yerlerimizi gezdirerek, onların alış-veriş yapmalarını sağlayabiliriz.
Turizm, bir ülkenin veya şehrin en büyük gelir kaynağının temelini oluşturan etkendir. Bu kaynağı iyi değerlendiren kim varsa harekete geçirmeyi bilmeliyiz.
HABERİN VAR MI?
Ayaklarım, sana getirdi beni
Karanlıkta ve sessizce
Bakışlarım, seni aradı
Bir loş ışıkta
Özlemini hisseden ellerim
Tenine dokunmak
Dudaklarım
Dudaklarındaki ateşte
Yanmak istedi
Ama sen
Loş ışıkta siluetinle
Dolanıp duruyordun
Benden habersiz
Beynimin kilitlendiği
Noktada hep sen vardın
Ve olacaktın
Şuursuzluğum
Viraneleşmemişti henüz
Bekle ve gör felsefesi
İflas etmese de
İskeletimin üstündeki
Beynimde
Sana dokunmak
Sıcaklığını hissetmek istiyordu
Ama sen
Hayır demiştin
Bekle
Geleceğim demiştin
Geleceğini bilmek
Ve beklemek
İşkencelerin
en zalimi tutkun.
Yaşar HAMURCU
16 Ekim 2006 - Adıyaman
yasarhamurcu@hotmail.com