Adıyaman Haber
HV
14 ARALIK Pazar 05:21

Adıyaman Türküsüne İstanbul’da Büyük Onur: Aziz Çelik’e MESAM Ödülü

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) kuruluşunun 39. yılını Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli törenle kutladı. MESAM tarafından İstanbul’da düzenlenen programda, Adıyaman’ın usta bestekarı Aziz Çelik, “Burası Adıyaman” adlı eseriyle ödüle layık görüldü. Aziz Çelik, ödülünü MESAM Başkanı Recep Ergül’ün elinden aldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-11-2025 08:35
Adıyaman Türküsüne İstanbul’da Büyük Onur: Aziz Çelik’e MESAM Ödülü

 

1947 doğumlu ve 61 yıldır sanat hayatını Adıyaman’da sürdüren bestekar Aziz Çelik, daha önce TRT tarafından 1990 yılında “Yılın Türküsü” seçilen “Türkmen Gelini” başta olmak üzere birçok unutulmaz esere imza atmış bir isim olarak biliniyor.

Törende duygu dolu anlar yaşayan Aziz Çelik, Türkiye’nin birçok ilinden ve yurtdışından tebrik mesajları aldığını belirterek; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Burası Adıyaman” adlı eserim MESAM tarafından ödüle layık görüldü. MESAM ailesi başta olmak üzere Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyesi Orhan Gencebay ve birçok sanatçı meslektaşım ödül gecesindeydi. Böylesine anlamlı bir programda MESAM tarafından ödül almak beni çok mutlu etti. Bu ödülümü yaşadığım şehir olan Adıyamanlı bütün bestekar, sanatçı ve müzisyenler adına aldım. Ayrıca bu ödülümü alırken çok duygulandım” dedi.

Aziz Çelik, ödül töreninde kendisini yalnız bırakmayan İbrahim Dicle ile Adıyaman eski Emniyet Müdürü Metin Alper’e teşekkür etti. Ayrıca geceyi düzenleyen ve dünyanın birçok ülkesinden bestekârı, söz yazarını ve sanatçıyı bir araya getiren Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül’e de özellikle teşekkürlerini iletti.

Sanat hayatı boyunca aldığı takdirname ve ödülleri de anlatan ünlü bestekâa, şu ifadeleri kullandı: “Geçmiş dönem valilerimizden, başbakanlık döneminde Sayın Turgut Özal’dan, hatta Kenan Evren’in Adıyaman ziyaretinde, bugünün adıyla Beynelmilel bando şefi olarak takdirname aldım. İlimize gelen bakanlardan da çok sayıda plaketim vardı. Ancak bu çuval dolusu plaket ve ödüllerimi depremde kaybettim. Bugüne kadar 15 ülkede Adıyaman’ı temsil ettim ve birçok ödül aldım. Son 3 yıldır da MESAM Başkanımız Sayın Recep Ergül tarafından ödüle layık görülüyorum.”

Aziz Çelik, aynı zamanda Kültür Bakanlığı’na bağlı MESAM Adıyaman Koordinatörü olarak görev yapmaya devam ediyor.

Haber: Ömer Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR