Adıyaman Haber
HV
22 TEMMUZ Çarşamba 17:02

Kahta’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Sahaya Çıktı

Kahta İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 2026 Yılı Camiler Arası Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası, düzenlenen açılış programıyla başladı. Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencileri sporla buluşturmayı amaçlayan organizasyonda 30 takım ve 450 öğrenci şampiyonluk mücadelesi verecek.

YEREL
Giriş Tarihi : 22-07-2026 11:07
Kahta’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Sahaya Çıktı

Öğrencilerin yaz tatilini hem manevi eğitim hem de sportif etkinliklerle değerlendirmelerini hedefleyen turnuvanın açılışına Kahta İlçe Müftüsü Süleyman Turul, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış karşılaşmasının ardından turnuvanın ilk maçları büyük heyecana sahne oldu.

Programda konuşan Kahta İlçe Müftüsü Süleyman Turul, yaz Kur’an kurslarının yalnızca dini eğitim verilen merkezler olmadığını, aynı zamanda çocukların sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine de katkı sağlayan önemli eğitim ortamları olduğunu belirtti.

Müftü Turul, "Çocuklarımızın manevi değerlerle yetişmelerinin yanı sıra spor yaparak sağlıklı bireyler olmalarını da önemsiyoruz. Bu turnuva sayesinde öğrencilerimiz hem takım ruhunu yaşayacak hem de kardeşlik, dostluk ve dayanışma duygularını güçlendirecek. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kahta İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen organizasyonun yürütücülüğünü Gençlik Koordinatörü Bilal Hatipoğlu ile Manevi Danışman Mustafa Çolak üstlenirken, turnuva boyunca birbirinden çekişmeli karşılaşmaların oynanması bekleniyor.

Yaklaşık bir ay sürecek futbol şöleni, 13 Ağustos 2026 Perşembe günü oynanacak final karşılaşmasının ardından dereceye giren takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erecek. Organizasyonun, öğrenciler arasında dostluk ve kaynaşmayı güçlendirirken spora olan ilgiyi artırması hedefleniyor.

Kaynak/Haber: Hüseyin Türkoğlu

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi