GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2021 22:50

Adıyaman Tanıtım Günleri Yenikapı’da

16-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Adıyaman Tanıtım Günleri’ne yoğun katılım bekleniliyor. İstanbul’da Yenikapı’da düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliklerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop başta olmak üzere devlet erkanından davetliler katılacak.

Adıyaman Tanıtım Günleri Yenikapı’da

 

İstanbul’da bulunan sivil toplum örgütlerinin bağlı olduğu Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) öncülüğünde gerçekleşecek olan tanıtım günleri etkinlikleri boyunca Adıyaman’ın tanıtımına katkı sunulacak. Tanıtım günleri etkinliği hakkında gazetemize açıklamada bulunan Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Hüseyin Sevinçtekin; bütün Adıyamanlıları etkinliğe davet etti.

Tanıtım günlerinin önemine vurgu yapan ADIFED Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, “Biz Adıyaman’ın önemli tarihi yerlerinin gezilip, görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Turizm anlamında yapılan çalışmalar ilin tanıtımına katma değer sağlayacaktır. Tarihi yerlerimizin ulusal anlamda en iyi şekilde tanıtılması için sivil toplum kuruluşlarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Adıyaman Dernekler Federasyonu ve İstanbul’daki diğer paydaşlarımız olan 90’a yakın derneklerle birlikte İstanbul gibi dünyanın kalbi olan bir şehirde ilimizi en güzel şekilde tanıtacağız. İstanbul’da tanıtım günleri gibi bir alan var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve sivil toplum kuruluşlardan sorumlu yetkililerine teşekkür ediyoruz. Buradan bir vefayı dile getirmek istiyorum. Aslında bu işleri başlatan İstanbul’un mimarı ve “İstanbul’un beyefendisi, abisi” diye bilinen rahmetli Kadir Topbaş başkanımıza rahmet diliyorum. Tanıtım günleri etkinliğini İstanbul Yenikapı’da başlatan Kadir Topbaş başkanımızdı. Daha önceleri illerin valilikleri öncülüğünde Eyüp’te Feshane’de tanıtım günleri etkinlikleri yapılırdı. Ama rahmetli Kadir Topbaş’ın Yenikapı’da meydanda sunduğu bu hizmet daha güzel oldu. Ve bu organizasyonlar daha sonra sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yapıldı. İstanbul gibi önemli bir şehirde böyle bir imkan var. Biz neden Adıyaman’ımızın kültürünü, değerlerini, turizm alanında gezilmesi, görülmesi gereken yerlerimizi tanıtmayalım. Dolaysıyla tamamen gönüllüğe esas alınan bir çalışma yürütmekteyiz. Ben ve arkadaşlarım, dernek başkanlarım, tanıtım komisyonunda yer alan arkadaşlarımız ailesinden, işinden zaman ayırarak maddi ve manevi olarak her türlü fedakarlığı göstererek ilimizi her alanda tanıtmak için gayret ediyorlar. Ulusal anlamda yayın yapan kuruluşlarımızda etkinliğimize yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor” dedi.

“4 gün boyunca Adıyaman’ı her yönüyle tanıtmış olacağız”

Başkan Hüseyin Sevinçtekin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Önce istihdam, üretim ve ihracat olmalı. Fakat bunun yanında tanıtım olmadığı vakit sacın bir ayağı eksik olmuş oluyor. Tanıtım konusu sacın en önemli ayaklarından biridir. Tanıtım günlerini bu manada düzenlemek istiyoruz. Bir komisyon kurduktan sonra 3 aydan bu yana yoğun bir şekilde çalıyoruz. Bu komisyonun bir ayağı Ankara’da diğer ayağı ise İstanbul’da ve Adıyaman’daydı. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un, devlet büyüklerimizin, siyasetçilerimizin katımıyla tanıtım günleri etkinliğimizin açılışını yapıp etkinliğimize başlayacağız. Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Çuhadar’a, vali yardımcılarımıza, milletvekillerimize, Adıyaman Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılınç’a, ilçe belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum. 3 aydan bu yana kimin kapsını çaldıysak işi kolaylaştırma adına herkes elinden gelen gayreti ortaya koydu. İşimizi kolay kılan kısım bu oldu. Valiliğimiz, ildeki belediyemiz, ilçedeki belediyelerimiz, oda başkanlarımız, ATSO, MÜSİAD, OSB Başkanlığı gibi kuruşlarımızın yetkilileri, esnaf odaları başkanlarımız ve daha ismini sayamadığım bütün kurumlarımızın yetkilileri, “Bu etkinlik için bizler ne yapabiliriz. Madem İstanbul’daki sivil toplum örgütleri olarak bu taşın altına elinizi koyuyorsunuz bizde Adıyaman’ın kurumları ve yetkilileri olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dediler. Böyle denildiği için bütün zorluklar aşılmış oluyor. Geldiğimiz noktada hiçbir sorun yoktur. Adıyaman’daki bütün yetkililerimizin, İstanbul’daki bütün hemşerilerimizin katılımıyla 4 gün boyunca Adıyaman’ı her yönüyle yani içecekleriyle, kültürüyle, değerleriyle hep birlikte tanıtmış olacağız” diye konuştu.

“Federasyon olarak İstanbul’da 70 bin civarındaki hemşerimize direk olarak ulaşabiliyoruz”

İstanbul’da federasyon olarak yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Hüseyin Sevinçtekin, “İstanbul’da üç federasyonumuz bulunuyor. İlçe bazında Gerger Dernekler Federasyonu ve Kahta Dernekler Federasyonu var. Ve bunların hepsinin ana çatısı Adıyaman Dernekler Federasyonu’dur. Bu federasyonumuz 36 dernekten oluşan bir sivil toplum kuruşumuzdur. Hepimizin evi olarak iftihar ettiğimiz Adıyamanlılar Vakfımız, ilçe, köy olmak üzere İstanbul’un çeşitli yerlerinde 90’a yakın derneğimiz var. Bu derneklerin 36’sı Adıyaman Dernekler Federasyonumuz bünyesinde yer almaktadır. Adıyaman Dernekler Federasyonu olarak şuanda 36 derneğimizin birleşiminden meydan gelen bir federasyonuz bulunmakta. Federasyonumuza bağlı olan her derneğin 2 bin üyesi bulunuyor. Federasyon olarak İstanbul’da 70 bin civarındaki hemşerimize direk olarak ulaşabiliyoruz. Vakfımıza ve diğer federasyonlara üye olan derneklerimizle birlikte ciddi bir koordinasyonumuz var. Adıyamanlılar Vakfı’nda yapılan programlarda da bu koordinasyon görünüyor. Sivil toplum örgütleri aracılığıyla İstanbul’da çok ciddi bir birliktelik var. Son 10 yıl içerisinde bu birliktelik gerçekleşmiş oldu. Geçmişte vakfımız ve Adıyaman Üniversitesi ile birlikte İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Adıyaman’da iş birliği gibi paneller düzenlenmişti, toplantılar yapılmıştı. Bu toplantılar neticesinde memleketime yatırım yapan sanayicilerden biriyim. Özellikle İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı işadamlarımız yüzünü memleketine dönmüş durumdalar. Bu durum çok sevindirici bir durum” dedi.

“2019 yılındaki Adıyaman Tanıtım Günleri’ne 1 milyon civarında ziyaretçi giriş ve çıkış yapmış”

Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliğinin hazırlık aşaması hakkında gazetemize açıklamada bulunan Hüseyin Sevinçtekin, “70 bin rakamı direk bizim federasyonumuz araçlığıyla ulaşabildiğimiz üyelerimizin sayıdır. Yoksa İstanbul’da 250 bin civarında Adıyamanlı yaşıyor. İstanbul’da yaşayan bütün hemşerilerimize ulaşma gayretimiz var. Her yapılan işte bir öncekine göre fark, tecrübe oluyor. Bu yıl etkinliğimiz daha güzel olacak. Şuanda İstanbul’da ciddi bir iş birlikteliği var. 2019 yılında Yenikapı’da 26 il tanıtım etkinliklerini gerçekleştirmişti. 26 il arasında Adıyaman olarak etkinlik anlamında ilk 5’in içerisindeydik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere vermiş olduğu bilgilere göre 2019 yılındaki Adıyaman Tanıtım Günleri’ne 1 milyon civarında ziyaretçi giriş ve çıkış yapmış. Daha sonra farklı kurumlarla yapmış olduğumuz toplantılarda Adıyaman ilk 5’in içerisinde yer alan illerin içerisindeydi. Pazar günü program sona erdiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin saha ekibi, “Adıyaman Tanıtım Günleri” en güzel geçen günlerden biriydi. Hiçbir sıkıntının ve olumsuz olayın olmadığı bir etkinlikti” dediler. Neşe ve huzur içerisinde bir etkinliğimiz gerçekleşmişti. “Huzurun ve kardeşliğin başkenti” dediğimiz Adıyaman ilimiz için bu sözler söyleniliyor. 2019 yılının sonunda güzel temennilerle karşılaştık. Bu yıl etkinliğimiz daha güzel olacaktır. En önemli beklentimiz herkesin etkinliğimize katılmasıdır. Adıyaman Valiliğimiz ilimizdeki esnaflarımızın İstanbul’a ulaşımını sağlamak için 4 tırın nakliyesinde destekte bulunuyor. Adıyaman Belediyesi esnafların, personellerin ve gazetecilerin ulaşımı konusunda etkinliğimize destek veriyor. Diğer belediyelerimiz neye ihtiyaç varsa hiçbir şekilde bizleri geri çevirmeyerek, “Ne yapabiliriz” düşüncesiyle etkinliğimize katkı sağlıyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Bu şekilde program güçlü oluyor. Adıyaman dernekleri olarak İstanbul ayağı ne kadar güzel olsa da Adıyaman ayağı güzel olmazsa bu etkinlik kıymetsiz olur. Tanıtım günleri etkinliğimizde bir tane yabancı esnaf yoktur. Bütün esnaflarımız Adıyaman’dan geliyor. 70 civarında esnafımızın tamamı Adıyamanlı esnaflarımızdan oluşmakta. Gaye Adıyaman’ın lezzetlerini duyurmaktır. Etkinliğimize katılan bütün Adıyamanlı esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Tertip komitesi olarak bir hafta boyunca Adıyaman’daydık. İşbirliği olunca ortaya güç birliği çıkıyor. Adıyamanlı esnaflarımız dışında hiçbir esnaf orada olmayacaktır. Adıyamanlılar olarak kültürümüzün, değerlerimizin yaşatılması ve unutulmaması, gençlere aşılanması için bu tür kültürel ve sosyal etkinlikler çok önemlidir” dedi.

Haber: Ömer Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş