YEREL
Giriş Tarihi : 05-12-2021 00:02

Çelikhan’da Doğalgaz Sevinci

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine doğalgazın bağlanmasından sonra ilçe halkı doğalgazlarını kullanmaya başladı. Hava koşulları oldukça sert geçen Çelikhan ilçesine doğalgaz verilmesi ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

 Çelikhan’da Doğalgaz Sevinci

 

Soğuk bir iklime sahip olan Çelikhan ilçesinde evlere doğalgaz döşeme işlemlerini yapan Önen Mühendislik ile Denge Doğalgaz yetkilileri ilk gazın test kullanımını yaptı.

“İlçemizde yaşayan insanlarımız doğalgazlarını kullanamaya başladılar”

Çelikhan ilçesindeki doğalgaz işlerini yapan Önen Mühendislik yetkilisi Mikail Sonkaya; “İlçemize doğalgazın verilmesinden sonra ilk gazın açılışını yaptık. Önen Mühendislik ile Denge Doğalgaz olarak evlere bağlamış olduğumuz doğalgazla birlikte ilçemizde yaşayan insanlarımız doğalgazlarını kullanamaya başladılar. Doğalgaz gibi önem arz eden bir hizmetten vatandaşlarımızın faydalanması için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz günümüzde kullanım açısından oldukça önemlidir. Çünkü doğalgazın kullanımıyla birlikte artık insanlarımız kışın soğuğundan ve sobanın derdinden kurtulmuş oluyorlar. Bu şekilde soba gibi yorucu bir işten insanlarımız zaman kaybı yaşamadan doğalgaz kullanmayı tercih ediyorlar. İlçemizin oldukça dağlık bir alanda olması sebebiyle kışlar çok zor şartlarda geçiyor. Bu zor şartlarda sobanın kovasını doldurmak ailelerimiz için adeta bir eziyetti. İlçemize doğalgazın bağlanmasından sonra insanlarımız doğalgazdan faydalanarak ısınacaklar. Günümüz koşullarında soba yerine doğalgazın kullanımı hem ekonomik hem de çevre kirliğinin son bulması açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple ilçemize verilen doğalgazdan dolayı devlet yetkililerimize çok teşekkür ederiz. Evlerine doğalgaz bağlamak isteyen ailelerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Emine Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş