EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-12-2021 23:49

Dedeman’dan Görkemli Açılış

Turizm sektörünün öncüleri arasında yer alan Dedeman Hotels & Resorts International’ın ilk franchise oteli “Park Dedeman Adıyaman” düzenlenen görkemli bir törenle müşterilerinin hizmetine açıldı.

Dedeman’dan Görkemli Açılış

 

Yoğun katımın gerçekleştiği törende Dedeman Turizm ve Karahan Menzil Turizm yöneticileri düzenledikleri programla müşterilerine sunmuş oldukları hizmeti tanıttı.

Açılış törenine Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman, Karahan Menzil Turizm Ticaret ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özdemir, Karahan Menzil Turizm Ticaret ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karahan,  Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Adıyaman AK Parti Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Jandarma Komutanı Albay Bilgehan Yeşilyurt, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Şerif Ayaz, Baro Başkanı Bilal Doğan, Rektör Mehmet Turgut, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

“Dedeman markası, bölgenin tek uluslararası markalı oteli olma özelliğini taşıyor”

Tanıtım töreninde açılış konuşması yapan Karahan Menzil Turizm Ticaret ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özdemir, “Adıyaman ilimize büyük değer katacak olan Dedeman markası, bölgenin tek uluslararası markalı oteli olma özelliğini taşıyor. Park Dedeman Adıyaman otelimiz, sadece bölgeyi değil, çevredeki diğer illeri de besleyecek bir konumda bulunuyor. Dedeman’ın ilimizdeki varlığının, bölge turizmine büyük katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Kalite ve misafirperverlik ile özdeşleşen Dedeman markası ile yaptığımız bu iş birliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Dedeman Adıyaman ile Güneydoğu Anadolu kültür turizmi üçgenini tamamlamış olduk”

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dedeman markası olarak 55 yıldır turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar management sistemi ile büyüyen markamız için şimdi yeni bir dönem başlıyor. Park Dedeman Adıyaman ile franchise sistemine adım atmış oluyoruz. Bu yeni gelişmeyi zincirimizin 18. halkası olan ve ilk franchise otelimiz Park Dedeman Adıyaman’ın açılışında sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Dedeman olarak bulunduğumuz bölgelerdeki turizm değerlerini öne çıkarma misyonu ile hareket ediyoruz. Ülkemizin kültür turizmi için Güneydoğu Anadolu Bölgemizin önemi büyük. Park Dedeman Adıyaman, sadece ilk franchise otelimiz değil aynı zamanda Şanlıurfa ve Gaziantep’te yer alan otellerimizin ardından bölgenin 3. Dedeman oteli. Park Dedeman Adıyaman ile Güneydoğu Anadolu kültür turizmi üçgenini tamamlamış olduk. Dedeman Hotels olarak aynı zamanda çocuk dostu bir marka olarak çevreye değer veriyoruz. Dünyayı gençlere miras bırakacağımıza değil, onlardan emanet aldığımıza inanıyoruz. Sürdürülebilir turizm politikalarını hayata geçirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Türk turizm sektör paydaşları olarak, çalışanlarımız, ülkemizin önemli kurumları, devletimizin destekleriyle gurur veren başarılara imza attık. Başarıları paylaşırken pandemi gibi en sıkıntılı dönemleri de birlikte omuzladık. İyi günde kötü günde birbirimizi destekleyen yapımızı koruyarak bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

“Adıyaman’da bulunmayan 5 yıldızlı otel eksikliğimiz tamamlamış oldu”

Yapılan hizmetin ilimiz açısından gurur verici bir durum olduğunun altını çizen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, “Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar içerisinde yatırım yapan Karaman Grubu adına Osman Özdemir’e ve Adıyaman’ın değerine değer katan Dedeman ailesine çok teşekkür ediyorum. Adıyaman’da bulunmayan 5 yıldızlı otel eksikliğimiz tamamlamış oldu. Bu yatırımların başarılı olacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Park Dedeman Adıyaman’ın açılması bütün işletmelere katkıda bulunacak, artı değer katacaktır”

Adıyaman’da yer alan Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi gibi tarihi ören yerlerinin yanı sıra inanç turizmi açısından önem arz eden Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinin mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geldiğinin altını çizen Adıyaman Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, “Adıyaman bu anlamda gerçekten bir hazine. Bu hazinenin işlenmesi için de öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşlarının ve yabancı turistlerin gelip buraları görmesi gerekiyor. Gelirken de boş gelmemeleri, ilimize yatırım yapmaları gerekiyor. Bunun en önemli aracısı da otel ve konaklamadır. Şehrimizin uzun yıllardır en büyük eksiği buydu. Park Dedeman Adıyaman’ın açılması sadece Dedeman’a değil, ilimizde faaliyet gösteren bütün işletmelere katkıda bulunacak, artı değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

“En büyük şansımız bölgemizde turizmde lokomotif olma şansımızın olmasıdır”

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Şefik Ayaz ise yapmış olduğu konuşmada şöyle dedi; “Bir şehrin gelişmesi için sanayi, tarım ve turizm temel öğelerdir. Adıyaman’a baktığımızda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ne sanayide nede tarımda lokomotif olma şansımız var. En büyük şansımız bölgemizde turizmde lokomotif olma şansımızın olmasıdır. Lokomotif olmamız içinde alt yapının olması gerekir. Bir kentin gelişmesi için marka şarttır. İlimize Dedeman Hotels & Resorts International’ı getiren herkese teşekkür ederiz.”

“Üniversite olarak turizm kenti Adıyaman’a hizmet etmeye çalışıyoruz”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’ta verilecek olan hizmetin önemine dikkat çekerek; “Mensubu olarak başında bulunduğum içerisinde turizm fakültesinin de olduğu bir üniversite olarak turizm kenti Adıyaman’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Turizme her geçen gün daha fazla önem veriyoruz ve daha güzel şeyler olacak. Devletimizden yeterince destekler alıyoruz. İlimize yeni yatırımcılar gelecektir” dedi.

“İlimiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı olarak yoluna devam edecektir”

AK Parti Milletvekili Muhammed Fatih Toprak’ta konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Adıyaman ilimiz 5 yıldızlı bir otele sahip oldu. Önümüzdeki süreçte daha iyi yatırımlarla Adıyaman ilimiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı olarak yoluna devam edecektir. Adıyaman huzurun ve barışın başkentidir. “Adıyaman’ın nesi meşhur?” diye sorarsanız Adıyaman’ın insanı, misafirperverliği, sevgisi, saygısı, şefkati meşhurdur. Böyle bir yatırımı ilimize kazandırdıkları için Dedeman Hotels & Resorts International’ı yetkililerine teşekkür ediyorum.”

“Tarihin ve kültürün harmanlanmasıyla birlikte turizm sektörüne farklı bir dinamizm getirecektir”

Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar ise yapmış olduğu konuşmada, “Bugün Adıyaman için çok özel bir gün. Adıyaman tarihi bir şehir olduğu gibi kültürün, medeniyetin ve ticaretin çok önemli olduğu bir şehirdir. Tarihin ve kültürün harmanlanmasıyla birlikte turizm sektörüne farklı bir dinamizm getirecektir. Dedeman markasının Adıyaman’a gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

 

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş