EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-12-2021 02:35

Levent Bozat’tan Asgari Ücret Değerlendirmesi

CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, asgari ücret görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde asgari ücret artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Levent Bozat’tan Asgari Ücret Değerlendirmesi

“Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor”

CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, asgari ücret artışının yoksulluk sınırının üstünde olması gerektiğini belirterek mevcut ekonomik krizde yapılacak olan zammın vatandaşın cebine yansımayacağını söyledi. Bozat, asgari ücretteki artışın vatandaşın mutfağa bile ulaşmadan pazarda eriyeceğini ifade ederek, “Bir vatandaşın en temel besin ihtiyacı olan 5 ürünü ele alalım. Bunlar ekmek, çay, süt, tavuk ve mercimek olsun. 2021 yılı içerisinde ekmek Yüzde 150, çay Yüzde 38, süt Yüzde 125, mercimek Yüzde 140 ve tavuk Yüzde 140 zamlanmış. Bu rakamlara bakıldığında resmi kanallarca açıklanan enflasyon rakamları kesinlikle doğru değil. Yine bu rakamlara göre enflasyon Yüzde 100’ün üzerinde görülüyor. Ülkede böyle bir kriz böyle bir darboğaz varken enflasyon nasıl Yüzde 21 olabilir. Enflasyondaki bu yükseliş yüzünden asgari ücrete yapılacak zam vatandaşın cebine girmeden uçup gidecek.” ifadelerini kullandı.

“Krizden kurtulmak için kalıcı çözümler üretilmeli”

Döviz artışı ve dolar endeksli ham madde ihtiyacı nedeniyle ekonominin dibe vurduğuna dikkat çeken Bozat, “Kalıcı çözümler bulmak yerine günü kurtarma çabasındalar. Merkez Bankası faiz indirim yapıyor ve dolar satıyor. Birkaç saatliğine dolar düşüyor ancak hemen ardından dolar yine yükseliyor. Sattıkları dolarlarda boşa gidiyor. Bugün her şey dolara endeksli hale getirildi. Çarşıya pazara inin vatandaşın aldığı ekmek bile dolar kuruna göre artıyor. Bu krizde asgari ücretlinin dar gelirlinin hayatını sürdürmesi çok çok zor. Bir şeylerin değişmesi gerek artık” diye konuştu.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş