DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Gökhan Bayram
Gökhan Bayram
Giriş Tarihi : 27-12-2022 22:36

Çivi

Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde ya da birisiyle münakaşa etmek durumuna geldiğinde bahçe çitine bir çivi çakmasını söyledi. Birinci gün çocuk bahçe çitine tam 37 çivi çaktı. İlerleyen haftalar içinde çocuk, kendisini kontrol etmeyi öğrenmeye başladı ve bahçe çitine çaktığı çivi sayısı her gün azalmaya başladı. Sonunda çocuk, her sinirlendiğinde bahçe çitine çivi çakmanın onu rahatlattığını ve kendisini kontrol etmesini kolaylaştırdığını fark etti.

Ve nihayet çocuğun bahçe kapısına çivi çakmaya ihtiyaç duymadığı gün geldi. Hemen babasına gitti ve bugün bahçe kapısına hiç çivi çakmadığını söyledi. Babası ona bu defa ise, bahçe kapısına çakılı çivilerden her gün bir tanesini sökmesini söyledi. Çocuk sevincini ve kızgınlığını kontrol etmeyi başarmıştı. Uzun günler sonra çocuk babasına gelerek bahçe kapısındaki tüm çivileri söktüğünü söyledi. Babası oğlunu bahçe kapısının önüne götürüp dedi ki; “Oğlum, sen iyi bir iş başardın. Ama bir de şu kapıda bıraktığın deliklere bak”

Bu kapı artık asla eskisi gibi olamayacak. Birisiyle kavga ettiğin ya da kalbini kırdığın zaman, o kişide tıpkı bu delikler gibi bir yara açmış olursun. Birisini kırabilir ve sonra da özür dileyebilirsin. Fakat o yara her zaman kalacaktır. Defalarca özür dilesen de o yara kalıcıdır. Birisini kelimelerle yaralamak, o kişiyi fiziksel olarak yaralamak kadar kötüdür. Dostlar ender bulunan mücevherlerdir. Onlar seni mutlu eder ve destek olur. İhtiyacın olduğunda seni dinlemeye hazırdırlar. Her zaman arkandadırlar ve yürekleri sana açıktır. Dostluğun en iyi yanı, sırlarınızı açabileceğiniz birisi olmasıdır.

“Bu hayat çok vefasız”

Sağlığında kıymetini bilemediklerimiz, öldüklerinde kıymete biniyor. Öyle değerlerimiz vardır ki, gönüllerde yer edinmiş, saygın bir kimlikle ülkeye katma değer arz etmiş, bilgisi ile toplumu aydınlatmıştır. Ama sağlığında, istediği değeri almamıştır. Ne zaman ki; ebedi hayata irtihal ettiğinde kıymete biniyor. Bu ne yaman çelişki, anlamakta zorluk çekiyorum. İki yüzlü, riyakar, dedikodu, hasut, Allah’tan korkusu olmayanlar toplumda yer edilmiştir. Pandemi süreci de bunlar için işe yaramadı. Utanmadan insanların yüzüne gülüyorlar.

Sırtını döndüğünde arkandan söylenmeye başlıyorlar. Ne söylerseniz söyleyin, elif gibi dik durmaya devam edeceğiz. Her yaşadığım bir gün, bana çok şeyler öğretiyor. Kendinize gelin ey insanoğlu, “kul hakkı” diye bir şey var. Bir gün hesap vereceksin, ilahi adalete. Unutmayın. Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Bu ülkenin bayrağının altında yaşıyoruz.

“Mardinli DengBej İvan Aslan”

Anadolu’nun özellikle Mezopotamya olarak tabir edilen yerleşim yeri tarihten bugüne kadar nice din alimleri, peygamberler evliyalar diyarıdır. Bu kadim ve zengin topraklarda nice önemli isimler geldi ve geçti. Özellikle de tarih, kültür ve medeniyetin beşiği olan bu topraklarda önemli sanatçılar kültürlerinin gereği ve verdiği acı gözyaşlarıyla yoğrulmuş ses sanatçıları ve ağıt çeken dengbejler çıkmıştır. Kürtçe dili sanatla bağdaşınca tarihten bugüne kadar çok önemli sanatçıların seslendirdikleri türküler bugünümüze kadar hala seslendirilmektedir.

Tarihin beşiği medeniyet şehri Mardin’i biraz ele almak istiyorum. Son zamanlarda çok önemli seslerin gelip geçtiği bu topraklarda çok önemli bir genç kardeşimizin özellikle ulusal ve yerel televizyonlarda seslendirdiği o yanık sesiyle Kürtçe türkülerini dinlemekteyiz. Aslen Mardin Kızıltepeli olan İvan Aslan kardeşimizin sesi de bu bölge ve insanının beğenisini kazanmıştır. Sosyal medya dünyasında milyonlarca takipçisi olan İvan Aslan kardeşimin Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği önemli türküler beğeni kazanmaktadır.

Son zamanlarda büyük çıkış yakalayan İvan Aslan geleceğe kültürünü yaşatabilmek için sürekli gündemi meşgul etmektedir. Sanatın 8 evresi vardır. Son 2 evresi “sanat ve sanatçı” diye ayrılır. Kürtçe eserlerinin tarihi dokusuyla bütünleşmiş sesi gelecekte önemli bir yere geleceğini bir sanat düşkünü olarak gözlemliyorum. Özellikle dengbej yani Kürtçe seslendirdiği türküler mana ve anlamıyla kalplerde önemli bir yer bırakmaktadır. Çoğu türkülerinde dengbej rap ile birleşince kulağa hoş gelen ve kalıcı sözler bırakan güzel eserleri bende dinledim.

Bölgenin ve metropol şehirlerde İvan Aslan’ın özellikle de eğlence ve düğün sahnelerinde hit olmuş güzel parçalarına şahitlik ediyoruz. Ece Mumay, İvan Aslan ve Ahsen Almaz’ın seslendirdiği 2020 yılına damga vuran şarkının beste sahibi Aras Ardalan’dır. Bu şarkı “Ah Pişte Te Yar” isimli eserdir. Bu eser milyonlarca kitlenin sevdiği bir eser olarak basına yansıdı. Sosyal medyanın ve sahnelerin en çok istenen parçası “Ah Pişte Te Yar” parçasıdır. Bu eserle çıkış yapan İvan Aslan milyonlarca kitlenin beğenisi kazandı. Kardeşime çıktığı bu meşakkatli yolculukta başarılar diliyorum.

gokhanbayram02@hotmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA