DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
İbrahim Halil Alkayış
İbrahim Halil Alkayış
Giriş Tarihi : 06-11-2022 19:57

Adıyaman Tanıtım Günleri Ve Bir Kaç Not

Atalarımız, “Atığın taş, kurbağayı ürkütmeli” babında bir söz söylemiş. Bir vesileyle, İstanbul’daki, Adıyaman tanıtım günlerine katıldım.  Elbette ki; büyük bir emek ve çaba var, ilgili dernek ve kuruluşlar sahada gayret içinde ve tâbi ki, güzel sonuçları da olacaktır.

 Ancak, Adıyaman’dan, İstanbul’a, sanatçıların ve esnafların yanında, devlet kurumları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, belediyeler neden oradalar?  Bunca mesai ve masraf, gerçekten israftan öteye geçmez/geçmiyor. Düşünün, ilin valisi, belediye başkanı, siyasiler, ilçelerin aynı idarecileri beş gün ne yapar orada?

Esnafların yanında, sanatçılar neyse de, idareci ve kurumların taşınması, yol masrafları, ikramları ile, sayısız öğrenciye burs ve benzeri yardımlar yapılabilirdi. Hangi ilçe belediye başkan ile konuşsam, ödenek yetersizliğinden bahseder, istediği parayı bulamadığından dem vurur, konu tanıtım olunca olan parayı da oraya harcar, geriye milletin beklediği hizmet gelmediği için, serzenişte bulunan onlarca vatandaşın ahı kalır.

Aslında bir sürü araç, gereç, malzeme ile tanıtım günlerine gelen esnaflarında tanıtım günlerinden memnun olmadığına şahit oldum. Esnaflar umduğu kazancı elde edemedikleri gibi, yorgunluk ta cabası. Demem o ki, bunca emek ve masrafa değmiyor, Adıyaman sayısız başka kanallar ile ve daha ekonomik olarak tanıtılabilir, bu tür faaliyetler en azından mahallinde yapılır.

 Önümüzdeki günlerde Gıda ve Tarım Fuarı, Adıyaman Fuar Merkezi’nde, bunun bile il il gezen birkaç grup esnafı var, onlar belki biraz kazanıyor. Bu durum Adıyaman esnafının işine pek de yaramıyor. Orada yapılan alışverişten sonra, bir iki ay bizim yerli esnaf “müşteri bulamıyorum” diyor.

Kısacası, yapılan tüm faaliyetlerin, iyi niyetli olduğuna şüphe yok, ancak, işimize çok da yaramıyor. Zaten zincir marketler almış başını gitmiş, mahalle bakkalının bunlarla yarışması mümkün olmayınca, birçoğu iflasın eşiğinde.

Bir paragrafta “ATSO” seçimine ayırmak isterim. Tanıtım ve reklamda, sosyal medyayı çok iyi kullanan “Sarı Liste” seçimi farkla kazandı, tebrik ederim. Hatırladığım kadarıyla, Zafer Ersoy’un başlattığı tekstil yatırımları bugün meyvesini vererek, ilimiz ve Kahta ilçemiz, cazibe merkezi haline geldi.

Aynı şekilde devamında Mustafa Uslu yönetimi de güzel işlere imza atarak ardından şaibeli bir şey bırakmadığı gibi, kasasında para ve fuar alanı, hizmet binası gibi güzel eserler miras bıraktı. Çok iddialı çıkan “Sarı Liste” ekibinin çıtayı yükseltmesi lazım, her grubun seçilebilir/seçilen adayı, adayları; istihdam, sanayi, teknoloji konularında bolca vaatler verdiler. “Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu kadar imkanı var mı?” bilemem ama vaatlerini not aldık. İrfan Torunoğlu daha da çok çalışmak zorundadır, Sonuç, her şey Adıyaman, her şey insan için. Selam ve dua ile..

ibrahimalkayis@gmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA