YEREL
Giriş Tarihi : 25-03-2024 17:10   Güncelleme : 30-03-2024 00:45

Adıyaman Barosu’ndan Avukatlara Büro Talebi

6 Şubat depremleriyle birlikte büroları yıkılan avukatlar için yeni büroların yapılması konusunda çağrıda bulunan Adıyaman Barosu Başkanı Av. Bilal Doğan, avukatların birçoğunun bürosunun olmadığını bildirdi.

Adıyaman Barosu’ndan Avukatlara Büro Talebi

Adliye Sarayı’nın yan tarafında bulunan arsanın adliyenin ek binası olarak yapılma kararından sonra avukatlar içinde bir yer gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, bu konuyu başta Adalet Bakanlığı olarak üzere birçok kuruma ilettiklerini söyledi.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremler sonrasında Adıyaman’da birçok avukatın bürosunun yıkıldığını söyleyen Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, “Adliye Sarayı’nın yan tarafındaki şu anda sosyal market olarak kullanılan arsanın bir kısmı adliyenin ek binası yapılacak. Geri kalan kısma da baro idari binası ve avukatlarımızın ofis olarak kullanabileceği bir çalışma alanı oluşturulması noktasında Adalet Bakanlığı’na talebimiz oldu. Adalet Bakanlığı bu talebi yerine getireceğini söyledi. Bu konuda henüz atılmış somut bir adım yok. Bu konuda atılacak olan adımları bekliyoruz. Avukatlık kamu hizmeti niteliğinde serbest bir meslek olmasına rağmen deprem bölgesine yönelik açıklanan paketlerin hiçbirinden faydalanamadık. KOSGEB kredisi, esnafa düşük faizli kredi paketleri açıklanıyor, avukatlar faydalanamıyor. Açıklanan hiçbir destek paketlerinin içerisinde avukatlar yoktur. Bu konuyu da KOSGEB Başkanı Sayın Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, ilimize geldiğinde sorunlarımızı birebir ilettik. Dönemin Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan Adıyaman’a geldiğinde sorunlarımızı birebir kendisine iletmiştik. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e, TBMM Başkanlığına, TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partilere bu konuda taleplerimizi yazılı olarak ilettik. Avukat meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi noktasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar yazılı taleplerimiz oldu. Somut atılacak olan adımları bekliyoruz. KOSGEB tarafından verilen faizsiz krediler meslektaşlarımıza cansuyu olabilecek kredilerdir. Fakat avukatlar olarak bizler KOSGEB kapsamında değiliz. KOSGEB kapsamına alınmamız için taleplerimiz oldu. Türkiye Barolar Birliği de bu konuda Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile görüştü. Bu görüşmede taleplerimiz olumlu yönde karşılandı. Ancak bu konuda da atılmış somut bir adım yok. Deprem memleketimizi vurdu. Canlarımızı yitirdik, ailelerimizden kayıplarımız oldu. Evlerimiz, işyerlerimiz yıkıldı. Devletin bölgeye yaptığı yatırımlardan, hizmetlerden ekonomik olarak sunmuş olduğu kredi imkanlarından avukatlar hak ettiği desteği alamadılar” dedi.

Haber: Ömer Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş