EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-03-2024 12:47   Güncelleme : 15-03-2024 21:29

Ali Tosun Meclis Simülasyonu Programına Katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun, TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Meclis Simülasyonu"nun açılışına katıldı.

Ali Tosun Meclis Simülasyonu Programına Katıldı

İlimiz Merkez Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altınşehir Anadolu Lisesi, Esentepe Anadolu Lisesi ve TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen yasama sürecini canlandırarak deneyimlemek amacıyla hazırlanan "Meclis Simülasyonu" etkinliği için TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nu bir meclis atmosferine dönüştürerek çeşitli etkinliklere imza attılar. Program, meclise dair her türlü ayrıntının düşünülüp uygulamaya geçirildiği bir titizlikle hazırlandı.

Etkinliğin ilk gününde, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun'un açılış konuşmasıyla başlayan programda katılımcılar, belirlenen problemlere çözüm önerileri sunmak için komiteler halinde toplantılar gerçekleştirdiler. Bu toplantıların ardından, komisyonlar ortak oturumlar için bir kanun tasarısı hazırladılar. İlk günün sonunda, etkinlik gala yemeği ile sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun'un açılış konuşmasında, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin heyecan verici bir deneyimi olan bu meclis simülasyonunda bir araya gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bugün, sadece bir rol oyunu değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk ve liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunan bir platformdayız. Bu etkinliği daha da değerli kılacak olan şey, sadece kişisel başarılarınız değil, aynı zamanda birlikte başardığınız hedeflerdir. Gelecekte birbirini seven, birbirinin başarısıyla gurur duyan ve topluma, millete ve devlete hizmet eden bireyler olmanızı temenni ediyorum. Başarı elde ettiğinizde, bunu sadece kendi şahsınız için değil, aynı zamanda milletiniz için bir gurur kaynağı olarak görmelisiniz. Programın hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmen arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Sevgili öğrencilere ise başarılar diliyorum ve etkinliğin verimli geçmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verildi.

Etkinliğin ikinci gününde, katılımcılar belirlenen kanun tekliflerini mecliste sunarak sunumlarını gerçekleştirdiler. Bu yasaların meclisten geçip geçmediği ise ortak oylama ile belirlendi. Etkinlik, teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş