EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-03-2024 12:40   Güncelleme : 15-03-2024 21:28

"Benim Şehrim Benim Üniversitem" Sosyal Sorumluluk Projesi

Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Adıyaman Üniversitesi arasında " 'Benim Şehrim Benim Üniversitem' Sosyal Sorumluluk Projesi: Adıyaman İlinde Ortaokul Türkçe Derslerinin Eğitsel Oyunlarla Desteklenmesi " protokolü imzalandı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Park Alışveriş Merkezinin paydaş olduğu proje kapsamında, 6 Şubat 2023 depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da ortaokul öğrencilerinin yaşadığı olumsuzlukların ardından okul kültürüne ve öğrenme ortamına uyum sağlamalarına katkı sunmayı amaçlıyor. Bu amaçla, Türkçe dersini destekleyici, eğlendirici ve ilgi çekici etkinliklerden oluşan bir eğitsel oyun kitabı hazırlanacak ve Adıyaman'da (ilçeler dahil) görev yapan Türkçe öğretmenlerine ve ortaokul kütüphanelerine dağıtılacak. Ayrıca öğretmenlere eğitsel oyunların uygulanmasıyla ilgili seminerler düzenlenecek.

Protokol; Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Abuzer Karaca ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sedat Erol tarafından imzalanmıştır.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş