YEREL
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:02

Büro Memur Sen Memurların Özlük Haklarında İyileştirme İstiyor

Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adıyaman’da Haber Gazetemizi ziyaret ederek, sendika çalışmaları hakkında bilgi vererek, üyelerinin taleplerinin çözümü için yaptıkları çalışmalara değindi.

Büro Memur Sen Memurların Özlük Haklarında İyileştirme İstiyor

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş ve köşe yazarımız Kerim Baydak, gazetemizde Başkan Mahmut Ergen ve yönetim kurulu üyelerini karşılayarak sendika çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gazetemizin ziyareti esnasında yaptığı açıklamada sendika üyelerinin taleplerinin ilgili kurumlar tarafından karşılanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Mahmut Ergen, üyelerinin taleplerini şu şekilde sıraladı; “3600 ek göstergenin eğitim baz alınarak tüm personelleri kapsaması, şayet buda olmayacak ise emeklilik tazminatı oranlarının arttırılması veya taban aylığa zam yapılması, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamına son verilmesi, yardımcı hizmetli sınıfında görev yapan çalışanlara ek gösterge verilmesi, tüm kamu kurumlarında yapılan görevde yükselme sınavlarının bir sistematiğe bağlanarak KPSS gibi tek merkez tarafından ve her yıl düzenli olarak aynı anda yapılması ve mülakata son verilmesi, yemek yardımının nakdi olarak yapılması en öncelikli taleplerimizdir. Elde ettiğimiz kazanımlardan yararlanan sendikaya üye olmayan veya başka sendikaya üye olanlar tarafından Yetkili sendikaya Dayanışma aidatının mutlaka ödenmesi. 6. dönem toplu sözleşmede getirilen %1 barajı için Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu maddenin ivedilikle yasal hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde her gün merdiven altı dediğimiz sendikalar türemeye devam edecektir.”

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş ise Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen, yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, basın olarak her zaman halkın ve sendika emekçilerinin yanında olduklarını söyledi.

Haber: Sırrı Ergün

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş