GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 02:16   Güncelleme : 14-01-2023 23:51

Gökhan Durmuş’tan Basın Emekçilerine Anlamlı Ziyaret

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Kuzey Marmara turu kapsamında Sakarya’da gazeteci ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Gökhan Durmuş’tan Basın Emekçilerine Anlamlı Ziyaret

Ziyaretin ilk durağı Sakarya Gazeteciler Cemiyeti oldu. Cemiyet Başkanı Sezai Matur’dan şehirdeki yerel medya ve çalışma koşulları hakkında bilgi alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, daha sonra Söz Sakarya gazetesi, Oxijen TV, Yenigün gazetesi ve Adapazarı Akşam Haberleri gazetesini ziyaret etti.

Özellikle Basın İlan Kurumu, yeni sansür yasasının içeriği, sektörün içinde bulunduğu zorluklara dair görüşlerini paylaşan yerel medya temsilcileri, çözüm noktasında önerilerini de Genel Başkan Durmuş’a iletti. Durmuş ise “Sektörün bu hali kimseyi memnun etmiyor. Gazetecilik yapabilmemiz için bir arada olmamız, güçlü durmamız ve sendika çatısı altında buluşmamız lazım” sözleriyle gazetecileri TGS’ye davet etti.

Durmuş açıklamasının devamında; “Ziyaret sırasında nazik ev sahipliği için Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur başta olmak üzere Söz Sakarya Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Oxijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş’e, Yenigün Gazetesi Genel Müdürü Nazan Güngörsün’e, Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Genel Yayın Müdürü Güven Hasbaş’a ve Sakaryalı gazetecilere teşekkür ederim” dedi.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş