YEREL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 18:34   Güncelleme : 18-03-2024 13:47

Mezar Taşına, Toprağa Sarıldılar Depremzedeler Yakınlarının Mezarı Başında Feryat Etti

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinden sonra geriye acıların kaldığı Yaylakonak (Balyan) Beldesi’nde yakınlarını kaybeden depremzedeler mezarlıkları ziyaret ederek, feryatlar yaktı. Depremde yakın çevrelerini kaybeden depremzedeler, saatlerce mezarlıkta göz yaşı dökerek, akrabalarının mezarlarına sarıldı.

Mezar Taşına, Toprağa Sarıldılar Depremzedeler Yakınlarının Mezarı Başında Feryat Etti

Gözyaşlarının durmak bilmediği Yaylakonak (Balyan) Beldesi’nde kadınların feryatları görenlerin yüreklerini dağlarken, depremde yaşanan hüzünlü anlar hafızalardan silinmedi. Mezarlıkta kaybettikleri yakınları için ağlayan anneler, yakınlarının mezarları üzerinde ağıtlar yaktı.

“Beni enkazdan kurtardılar, fakat onlar anında ölmüşlerdi”

Yaylakonak (Balyan) Beldesi’nde yaşayan Hasan Çakmak adlı depremzede deprem anında nasıl kurtarıldığını anlatarak, kaybettiği aile fertleri için şu ifadelere yer verdi; “Herkes enkazın altında kalmış. En kazın altında kalınca kim yanımıza gelecek? Biz bağırıyoruz, bağırıyoruz, yardım istiyoruz. Hiç kimse yoktur. Öyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz sabah olmuyor. Kar ve yağmur üzerimize yağıyor. Taş, çamur, toprak, evimiz, pencerelerimiz üzerimize düşmüş, enkazın altından kurtulamıyoruz. Yardım talep ediyoruz, bağırıyoruz, bağırıyoruz. Öyle, böyle mücadele ederek bir kardeşim ve barajdaki birkaç işçi arkadaşları, arkadaşlarım, amcaoğullarım yardıma geldiler. Bizi ağaçların arasından çektiler, üç tane yakınım enkazın altında kaldı. Beni enkazdan kurtardılar, fakat onlar anında ölmüşlerdi. Yıl geldi, bu zamana kadar Allah milletimizden razı olsun yardım ettiler, bizi yalnız bırakmadılar. İyi, kötü zaman geçiyor işte. Bu köye 3 ila 4 bin insan gelmiş. Allah onlardan razı olsun. Karaçalı mahallesinde 120 ev vardı, 6 ev kaldı. Biz ne diyelim?  120 evden 6 ev kalınca bu 6 ev nasıl 120 evi kurtarsın? Geride kalanları Allah korusun. Biz ovada konteynırdayız. Bize ev yapılacak. Evlerimiz yapılırsa bu çevrede yaşarız”

Mezarlık ziyareti sonrasında kadınlar, Yaylakonak (Balyan) Beldesi’ne yürüyerek giderek, depremzedeleri anma ve yad etme programına katıldı.

Haber: Yasin Emre Kaplan

Ömer KarakuşÖmer Karakuş