YEREL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 21:39   Güncelleme : 25-03-2024 17:29

Palanlılar Deprem Konutlarının Yapılmasını İstiyor

6 Şubat depremlerinde köylerindeki evler ağır hasarlı olduğu için özel bir mülkiyet sahibinin arazisine konteynırları indirilen Palanlı Köyü sakinleri bugünlerde kara kara düşünüyor. Mülk sahibinin konteynırların bulunduğu alandan çıkarmak istedikleri söyleyen Palanlı Köyü muhtarı Ömer Çil ise yetkililere sesleniyor.

Palanlılar Deprem Konutlarının Yapılmasını İstiyor

Adıyaman’a merkeze bağlı olan Palanlı Köyü’nün sakinlerinin artık kalıcı köy evlerine taşınmak istediklerini bildiren köy muhtarı Ömer Çil, çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

“Bayağı sıkıntı çektik. Bu konuyu her tarafa bildirdik”

Köylerine yakın bir alanda özel bir mülk sahibinin arazisine indirmiş oldukları konteynırları arazi sahibinin kaldırılmasını istediğini söyleyen Palanlı Köyü muhtarı Ömer Çil; “Depremin birinci gününden bu yana köyden çıktık, evlerimiz yerle bir oldu. Enkazları da kaldırdılar, daha halen bu çöllerde sürünüyoruz. Nereye kadar gidecek? Nasıl olacak? Ne yapacağız? Kolay bir şey değil. 11 il arasında Adıyaman gibi küçük bir şehir var. Yeniden 1 ili, 11 ili inşa etmek kolay değil. Sağ olsun devletimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Zor bir iş, kolay bir iş değil. Bizim devletten talebimiz bize 30 dönüm yer vermişler. Bu yerde bir an önce evlerimizin yapılmasını istiyoruz. Çünkü konteynırları indirdiğimiz yerin mülk sahibi, “Mart ayından sonra buraya gelip evimi yapacağım. Bir önce yerinizi belirleyin” diyor. Bizim devletimizden tek istediğimiz biran evvel köyümüzün yerine başlasınlar ki, köylü de rahat etsin, inansın. Bizde rahat edelim. Bir muhtar olarak bayağı yorulduk. Bayağı sıkıntı çektik. Bu konuyu her tarafa bildirdik. Bağırıp çağırıyoruz olmuyor. Bu deprem değildi, felaketti. Köyde taşlar yağdı bizim üzerimize” dedi.

“Su ve lavabo sorun, ders çalışamıyoruz”

Konteynırda yaşamın oldukça zor olduğunu söyleyen Muhammed Abuzer Çil isimli öğrenci, “6 Şubattan bu yana bizlere ev yapacaklarmış, halen yapmıyorlar. Hava soğuk dağdayız. Konteynırda elektriği kesiyorlar, hiçbirimiz görmüyoruz. Hava soğuk, nenelerimiz, küçük bebekler var, çoğumuz hastayız. Keçilerimiz dışarıda, rüzgar geliyor. Keçilerin çadırı uçuyor, inekler var. Su ve lavabo sorun, ders çalışamıyoruz” diye konuştu.

Haber: Ömer Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş