YEREL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 18:33   Güncelleme : 18-03-2024 13:47

Son Yağışlar Adıyaman’da Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Yağışların birkaç haftadan bu yana devam etmesi Adıyaman’da çiftçilerin yüzünü güldürdü. Adıyamanlı çiftçiler, yağmurun yağmasıyla birlikte arazisinin başında mahsullerini kontrol etti.

Son Yağışlar Adıyaman’da Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Adıyaman merkeze bağlı Dandırmaz Köyü sakinlerinden Abuzer Aslan Aygün adlı çiftçi son yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek; “Şimdiye kadar yağmur iyi yağıyor. Bundan sonrasını Allah bilir. Her şey Allah’ın elinde, bizim elimizde değil. Bizim buradaki mahsulümüz tütündür. Parça parça tütün ve biberdir. Biraz fıstığımızda var. Ancak fıstıklar bu yıl iyi değil. Bizim köyümüzde idaremiz, geçimiz budur. Bu yıl sadırlarımız iyidir. Şimdiye kadar bozulan hiçbir ağacımız yoktur. Bundan sonra da armutlar yeni yeni çiçek açacak. Yağmur yağarsa armut ağaçlarının çilekleri dökülür. Yağmur yağmazsa da bozulmaz. Sadırlarımız iyi, herkes kendince ekmiş. Bakımlarını yapıyorlar” dedi.

Merkeze bağlı Şerefli Köyü sakinlerinden Mehmet Gülmez adlı bir diğer vatandaşta yağışların bereket getirdiğini ifade ederek; “İnşallah son yağan yağışlarla ekinlerimiz Allah’ın izniyle iyi olacak. Yağmurun yeteri kadar yağdığı kanaatindeyim. İyi olacak. Bahar öncesi nohut ekimi içinde bir hazırlığımız var. Biraz geç kalmış olsak da öyle bir hazırlığımız var. Nisan ayı içerisinde yağış bekliyoruz” diye konuştu.

Yağışların devam etmesiyle birlikte çiftçilerin güzü gülerken, Adıyaman’da çiftçiler, mahsullerin filizlendiği zamanda yağmuru bekliyorlar.

Haber: Yasin Emre Kaplan

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş