YEREL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 23:13   Güncelleme : 22-01-2023 01:44

Süleyman Akyüz Müjdeyi Verdi

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Adıyaman’da sendika binasını ziyaret ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Süleyman Akyüz Müjdeyi Verdi

Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Karaman’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Akyüz, Adıyaman’daki petrol keşifleri hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Akyüz, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye Petrollerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getirerek, “Sendikamız bünyesinde örgütlü, bölgesinde lider, dünyada etkin bir enerji şirketi olma hedefiyle, başarılı çalışmalarıyla yoluna devam eden Türkiye Petrolleri insana, topluma ve çevreye saygı yaklaşımıyla çalışmalarını geniş bir coğrafyada sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine kazandırdığı BOTAŞ, PETKİM, TÜPRAŞ, Petrol Ofisi gibi 19 dev kuruluşun mimarı güzide kurumumuz 68 yaşındadır. Türkiye Petrollerinin kuruluş yıl dönümünü kutlar, faaliyet ve çalışmalarında başarılar dilerim. Adıyaman’ın var oluş sebebi kurumumuz TPAO’nun bölge ekonomisine sunduğu katkı ve istihdam imkânlarıyla bölge halkının geçim kapısı olmuş, olmaya da devam etmektedir” dedi.

“Yeni petrol sahaları keşfedildi”

Adıyaman’da yapılan arama üretim çalışmalarında yeni petrol sahalarının keşfedildiği müjdesini veren Akyüz, “TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü faaliyet alanları içinde yapılan petrol arama üretim çalışmalarında yeni petrol sahaları keşfedilmektedir. Son dönemlerde yapılan petrol aramaları sonucunda; Gümüşlü, Boğazkaya, Altınpınar, Karakoç, Hiştur, Hasankendi, Adana Çukurova, Çobanlı, Doğankaya sahalarında petrol keşfedilmiştir. Ayrıca bölgemiz faaliyet alanları içerisinde petrol arama ve sondaj faaliyet çalışmaları devam eden Erzurum Taşkesen, Manisa Yağbasan, Olgunlar, Şanlıurfa Dağbaşı, Akdoğan, Yeşilyurt, gibi sahalarda da petrol keşiflerinin yapılacağından umutluyuz. Son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü günlük üretimi 7500 varilden 13000 varil petrol seviyesine ulaşarak ülke ekonomisine ve Adıyaman ilimize büyük katkılar sağlamaktadır. Adıyaman petrol bölgesi olduğundan bu yatırımların artırılarak devam etmesi halinde daha büyük petrol rezervlerinin keşfedilmesini beklemekteyiz. Ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda Adıyaman’ın daha ileriye taşınması noktasında emeği geçen, basta Enerji Bakanımıza, TPAO Genel Müdürümüze, TPAO Adıyaman Bölge Müdürümüze ve bu süreçte emeği geçen tüm işçi arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş