GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 01:37   Güncelleme : 07-01-2023 23:22

TGS’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e Çağrı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yapılan yazılı açıklamada asgari ücretin artışından sonra gazetecilerin işten atılma durumlarının söz konusu olduğu hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çağrıda bulunuldu.

TGS’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e Çağrı

Ülkemizde işten çıkarılma durumunun en çok yaşandığı gazetecilik mesleğinin son asgari ücret zammından sonra yeniden gündeme geldiği vurgulanırken, böylesine olumsuz bir durumun yaşanmaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önlem alması gerektiği belirtildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Türkiye ağır bir ekonomik kriz içerisinde. Enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen çalışanlar, aylardır hükûmet yetkililerinin “Asgari ücrete çok büyük zam yapacağız” propagandasına maruz bırakılmıştı. Yaklaşık bir ay süren görüşmelerin ardından asgari ücret beklentilerin altında kaldı. Buna rağmen işverenler, bu rakamı işten atma gerekçesi yaptı. Asgari ücretin 8506 TL olmasının ardından medya sektöründe tenkisat konuşulmaya başlandı. Birçok kurumda işten atma listeleri yapıldığı belirtiliyor. Taban ücret olması gereken asgari ücretin genel ücret haline geldiği günümüzde sendikasız gazeteciler için de benzer bir durum söz konusu. Asgari ücretle ya da biraz üzerinde bir ücretle çalışan meslektaşlarımız şimdi bir de işten atılma tehdidi altındalar. İşsizlik ve güvencesiz çalışma tehdidinden kurtulmanın yolu birlik ve mücadeleden geçiyor. Sendikal hak ve güvencelerle donanmadan bu tehlikelerden kurtulmamız zorlaşıyor. Çalışanların taleplerine kulak tıkayan ve asgari ücreti işverenle belirlemeyi tercih eden hükümet, acilen işten atmaları yasaklayan bir düzenlemeyi gündemine almalıdır. Bulduğu her fırsatta çalışan haklarından, sendikal örgütlenmeden bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i görevini yapmaya ve çalışanları korumaya davet ediyoruz” şeklinde ifadelere yer verildi.

Haber: Sırrı Ergün

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş